A rendőrség nyilvánosságra hozott egy képet, amelyen egy férfi és egy nő ül egy autóban egy kisgyerekkel a hátsó ülésen. A képen látható, hogy a szülők vélhetően, heroin túladagolásban szenvedtek. Ezzel a cikkel szeretnénk mi is felhívni a figyelmet a kemény drogok káros, másokat is veszélyeztető hatásaira, és a felelőtlen szülői magatartás veszélyeire.

ohio1

A megdöbbentő képeket a City of East Liverpool Facebbok oldalára töltötték fel az esetet követően, amely szerdán történt Ohioban. A hatóság szerint azért döntöttek úgy, hogy nyilvánosságra hozzák a képeket, hogy felhívják a figyelmet a heroin „járványszerű” terjedésére az államban.

A Facebook megosztásban ez áll: „A városi adminisztráció kéz a kézben dolgozik együtt a rendőrjeinkkel annak érdekében, hogy le tudjuk győzni ezt a problémát, ezért úgy döntöttünk, hogy közzé tesszük a képeket.”

„Úgy gondoljuk, hogy meg kell mutatnunk ennek a szörnyű drognak a másik oldalát. Szerintünk, a szószólói kell, hogy legyünk azoknak a gyerekeknek, akik ebbe a borzalomba ragadnak.”

„Ez a gyerek nem tud magáért beszélni, de mi abban reménykedünk, hogy a története meggyőz majd másokat arról, hogy kétszer gondolják meg, hogy befecskendezik-e magukba ezt a mérget, mialatt gyerek is van a háztartásukban.”

„Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak, akiket megsértünk ezekkel a képekkel, amit igazán sajnálunk, de itt az ideje annak, hogy azok az emberek, akik nem élnek a droggal, lássák, hogy mivel is van dolgunk nap, mint nap.”

ohio22

„A heroinként ismert kábítószer nagyon sok közösséget sújt, nem csak a miénket. A különbség azonban, az, hogy mi hajlandóak vagyunk küzdeni ezzel a problémával addig, amíg le nem győzzük, és ha ez azt jelenti, hogy ennek során néhány embert meg kell sértenünk, akkor készen állunk erre is.”

Egy rendőrtiszt azt mondta, hogy felfigyelt egy sötét színű Ford Explorerre, amely összevissza haladt egy iskola busz közelében, mielőtt megállt. A tiszt elmondta, hogy megpróbált beszélni a vezetővel, James Acorddal, akinek a feje előre és hátra hajlott miközben érthetően beszélt a rendőrrel.

Amikor a rendőrtiszt kérdezte őt, azt felelte, hogy a női utasát, Rhonda Paseket vitte éppen a kórházba. Ez alatt, a nő négy éves kisfia a jármű hátsó ülésén ült. A rendőrségi jelentések szerint, Acord megpróbált elhajtani, ami végül nem sikerült, ugyanis, a rendőrtiszt kihúzta az indítókulcsot.

Ezt követően, Acord és Pasek eszméletüket vesztették, ezért sürgősségi ellátásban részesítették őket heroin túladagolás miatt, mielőtt kórházba szállították őket.

A jelentésben többek között az áll, hogy egy kis mennyiségű „rózsaszín porállagú anyagot” találtak papírba csomagolva, amely Pasek lábai között volt az ülésen.

A helyi jelentések szerint, Acordot mámoros állapotban való, gyereket veszélyeztető gépjárművezetés miatt vádolták meg, ill. azzal, hogy hol lelassította, hol pedig megállította a járművét az úttesten.

A férfit bűnösnek találták a fenti vádak mindegyikében és az első kettő esetében egyenként 180 nap börtönre ítélték. Pasek gyerek életének veszélyeztetése és nyilvános drogfogyasztás vádjával került felelősségre vonásra, ill. azért, mert nem kötötte be a biztonsági övét. A fiát a gyermekügyi szolgálathoz helyezték.   Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]