Helyenként jég és "nagy" hó várható és 2. szintű figyelmeztetés lép életbe a hideg idő miatt Nagy-Britanniában 1

Itt az ideje feljebb tekerni a fűtést, ugyanis az időjósok azt mondták, hogy a Nagy-Britanniában élők készüljenek fel a hóra, a jégre és a csípős hideg időre. Két hideg időjárási körülményekre vonatkozó figyelmeztetést adtak ki a közegészségügyi illetékesek a következő hétre vonatkozóan.

Helyenként jég és "nagy" hó várható és 2. szintű figyelmeztetés lép életbe a hideg idő miatt Nagy-Britanniában 3

Borostyánsárga hideg időjárás miatti riasztás van érvényben Anglia északnyugati részén, West Midlandsben, East Midlandsben és Délnyugat-Angliában mostantól egészen péntek 12 óráig. Továbbra is sárga hideg idő miatti egészségügyi figyelmeztetés van érvényben Anglia északkeleti részén, Yorkshire and The Humber területén, Kelet-Angliában, Anglia délkeleti részén és Londonban.

A két hideg időjárási riasztáson felül a meteorológiai intézet egy másik sárga figyelmeztetést adott ki holnapra a délkeleti területek egy kis részén hó és jég miatt. Az előrejelzések szerint az utakat és a vasutakat egyes szakaszokon jég és hó boríthatja, ami valószínűleg meghosszabbítja a menetidőt a hajnali 4 és 10 óra közötti időszakban.

Helyenként jég és "nagy" hó várható és 2. szintű figyelmeztetés lép életbe a hideg idő miatt Nagy-Britanniában 4

„Vasárnap este kelet felől havas eső és hózáporok vegyesen érkeznek, a hőmérséklet nulla körüli lesz” – közölte a meteorológiai intézet. „Ezenkívül néhány hózápor meglehetősen hevessé válhat; ezek valószínűleg csak egy szűk zónát érintenek, de néhány helyen 1-3 cm hó is felhalmozódhat.”

Amikor az időjárás különösen hűvösre fordul, a Met Office és az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA) közösen szokták kiadni az úgynevezett „hideg miatti egészségügyi riasztást” (CHA). A Met Office szokásos időjárási riasztásához hasonlóan a CHA figyelmeztetések sárga, borostyánsárga és piros színben jelenhetnek meg.

Helyenként jég és "nagy" hó várható és 2. szintű figyelmeztetés lép életbe a hideg idő miatt Nagy-Britanniában 5

Ebben az esetben a borostyánsárga CHA azt jelenti, hogy „a hideg időjárás hatásai valószínűleg hosszabb ideig az egész egészségügyi szolgálatra hatással lesznek, ami akár az egész lakosságot is veszélyeztetheti”.

A rendszer főként az angliai egészségügyi és szociális gondozók megsegítésére szolgál, az UKHSA ilyenkor arra figyelmeztet, hogy „valószínűleg” „növekedés lesz megfigyelhető a halálozások számában a lakosság körében”.

A tisztviselők főként a 65 év felettiek és azok miatt aggódnak, akik bizonyos alapbetegségben szenvednek, ugyanis köztük sokan küzdenek, hogy otthonukat melegen tudják tartani ebben a hideg időben. De ezek a figyelmeztetések ugyanúgy vonatkoznak a lakosság többi részére, beleértve a fiatalabbakat is. A vidéki egészségügyi szolgáltatások várhatóan túlterheltebbek lesznek ezen a héten.

Jason Kelly, a meteorológiai intézet fő meteorológusa tegnap azt mondta: „A hétvégén észrevehető lesz a hőmérséklet jelentős csökkenése. Meglehetősen hideg lesz a jövő héten, az átlagosnál alacsonyabb hőmérséklettel az Egyesült Királyság nagy részén, amit a déli területeken élénk keleti szél fokoz majd. Az éjszakai fagypont körüli hőmérséklet, a felázott talaj és a szélcsend kombinációja növeli a fagy, a jég és a köd kialakulásának valószínűségét.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után