Az utolsó pillanatban lefújták a hatalmas londoni metrósztrájkot 1

Lefújták azokat a sztrájkokat, amelyek a londoni metróhálózat négy napos leállásához vezettek volna – jelentette be nemrégiben az RMT.

Az utolsó pillanatban lefújták a hatalmas londoni metrósztrájkot 3

A szakszervezet tájékoztatása szerint előrelépés történt a Transport for London (TfL) néven ismert üzemeltetővel folytatott megbeszélések során, aminek eredményeként lefújták a hétfőtől csütörtökig esedékes munkabeszüntetéseket. A TfL szerint azonban így is lesz hétfőn fennakadás amiatt, hogy a lefújás az utolsó pillanatban történt.

Az RMT tagjai december 19-én szavaztak amellett, hogy sztrájkot hirdetnek, miután a TfL 5%-os fizetésemelést ajánlott fel nekik, amivel nem voltak megelégedve.

Sadiq Khan London polgármestere egy tweetben azt írta: „A londoniaknak és a városunkba látogatóknak már nem kell aggódniuk a több napos fennakadás miatt. Ez is azt mutatja, mennyi mindent lehet elérni a szakszervezetekkel és a közlekedési személyzettel való együttműködéssel, ahelyett, hogy ellenségeskedünk.”

A TfL szóvivője szerint a tervezett nagyszabású sztrájkot azután függesztették fel, hogy a polgármester „további forrásokat tudott biztosítani”, ami azt jelentette, hogy a tárgyalásokat meghosszabbíthatják.

Hozzátették: „A polgármester beavatkozását megvitatták a szakszervezetekkel, és az RMT szakszervezet ennek fényében felfüggesztette a tervezett sztrájkot. Mivel azonban az egészet az utolsó pillanatban függesztették fel, a londoniaknak holnap így is fennakadásokkal kell szembenézniük, és azt tanácsoljuk minden embernek, hogy a TfL weboldalán vagy a TfL Go alkalmazásban nézze meg a legfrissebb utazási információkat.”

„Most találkozni fogunk az összes szakszervezet képviselőjével, hogy megállapodjunk arról, hogyan lehet ezt a finanszírozást a legjobban felhasználni a jelenlegi vita megoldására. Arra is törekszünk, hogy a lehető leghamarabb találkozzunk a TfL munkatársait képviselő szakszervezetekkel.”

Az RMT főtitkára, Mick Lynch ezt nyilatkozta: „A mai pozitív előrelépéseket követően a londoni metró alkalmazottainak fizetési megállapodásáról szóló tárgyalások jobb pozícióból folyhatnak tovább, és jelentős további finanszírozás áll rendelkezésre az ügy rendezéséhez. Ez a jelentősen feljavult finanszírozási helyzet azt jelenti, hogy a tervezett sztrájk azonnali hatállyal felfüggesztésre kerül, és sürgős tárgyalásokat kezdünk a TfL-lel a megfelelő megállapodás és a vita megoldása érdekében.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után