Még a változékony angol időjáráshoz képest is extrém jelenségnek lehettünk tanúi a brit fővárosban, miután április végén, fagyos szél, hó és jégeső is volt ma, amit sokan csak tátott szájjal, és értetlenkedve figyeltek.

snowlondon2604d

Islington egyes területein, de több más városrészben, keleten, valamint Észak-Londonban is „teljesen megbolondult” az időjárás egy jó órára, amikor váratlanul hó, majd jégeső szakadt a gyanútlanul sétálgató emberek nyakába, így április 26-án, napközben. Mi sem természetesebb itt a ködös Albionban… Bár sokan igazából már semmin nem lepődnek meg.

Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan távozott is az ide nem illő csapadék a térségből, de az idő továbbra is kíméletlenül hideg. Ez a mostani hó és jég még váratlanabb annak a tükrében, hogy egész télen alig esett hó az egész országban, Londonban pedig pláne. Egy kezünkön meg tudjuk számolni, hogy az elmúlt 2 tél alatt hányszor voltak 1 napnál tovább fehérek az utcák.

snowlondon2604b

A brit meteorológiai intézet figyelmeztetett, hogy esélyes némi hó és jégeső Londonban a mai nap folyamán, de olyan sokszor mondtak már téves infókat ezen a téren, hogy az emberek nagy része nem is foglalkozott ezzel.

Cg9yBrXWMAAdhT8

A londoni lakosság azonban egész jól fogta fel a dolgot, mosolyogva vették tudomásul, hogy „Igen, ilyen is csak itt történhet meg”. Az irodai alkalmazottak hitetlenkedve gyűltek össze a magas irodaépületek ablakaiban, míg az emberek megálltak és széttárt karokkal néztek hol egymásra, hol pedig fel az égre.

snowlondon2604a

A jobbnál jobb képek bejárják a közösségi oldalakat. „Tényleg havazik Londonban, vagy csak az egyik haverom szórakozik velem már megint?” – írta ki twitterre Diane Shugart.

Nos, az április, a hó és a London szó ritkán szerepelt egy mondatban… egészen mostanáig. Aggodalomra semmi ok, hó és jég már nem várható, azonban a hűvös idő még sok helyen megmarad pár napig, és a hét második felében nagyobb mennyiségű esőre is lehet majd számítani.        Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára