Hatalmas robbanás, és több épület is leégett egy angliai kikötőben 1

Körülbelül 50 tűzoltó oltotta a lángokat egy tengerparti városban, miután a hírek szerint gázpalackok robbantak fel. A suffolki tűzoltó- és mentőszolgálat közölte, hogy hétfőn 00:50-kor hívták őket a Southwold-i Blackshore Quay-hez.

Hatalmas robbanás, és több épület is leégett egy angliai kikötőben 3

Számos épület lángra kapott, és jelentős károk keletkeztek két fish and chips üzeltben és nyolc halászkunyhóban – közölte a rendőrség. A tűzoltók még mindig a helyszínen vannak, a komp pedig átmenetileg nem közlekedik, amíg a helyszínelés folyamatban van.

Személyi sérülés úgy tudni nem történt. A tűzoltóság arra kérte a lakosságot, hogy kerüljék el a területet.

A tűzoltóállomás vezetője, Mel Buck elmondta, amikor a csapat megérkezett, “egy már jól kiterjedt tűzzel” szembesültek az egyik épületben, amely mindkét oldalon átterjedt további épületekre. Elmondta azt is, hogy a tűz során robbantak fel a gázpalackok, de a tűzoltók “gyorsan elhárítottak” a veszélyt.

Hatalmas robbanás, és több épület is leégett egy angliai kikötőben 4

“Biztos vagyok benne, hogy Southwold környékén hallották a robbanások zaját, de a lakosság soha nem volt veszélyben” – mondta. “Néhány [épület] sajnos teljesen megsemmisült, és néhány másikban pedig részleges tűzkárok keletkeztek. Mivel a legénység nagyon keményen dolgozott, elég gyorsan meg tudták fékezni a tűz továbbterjedését, és sikerült hamar eloltani.”

“Jelenleg nem tudjuk megmondani, mi okozta a tüzet vagy mi okozta annak gyors terjedését” – mondta. “A szakembereink és a rendőrség most közösen vizsgálja, hogy mi történhetett pontosan.” Ezt követően az is elhangzott, hogy egyelőre semmi gyanúsat nem találtak, ami szándékosságra utalna.

Hatalmas robbanás, és több épület is leégett egy angliai kikötőben 5

Az egyik érintett üzlet személyzete azt mondta, hogy “teljesen összetörtek a hír hallatán”. Majd hozzátették: „Szeretnénk megköszönni a tűzoltó csapatnak az egész éjszakai kemény munkáját a lángok megfékezésével kapcsolatban.”

Egy K Godward nevű szemtanú azt mondta, hogy valamivel 01:00 előtt ébredt fel.

Hatalmas robbanás, és több épület is leégett egy angliai kikötőben 6

„Nagyon ijesztő volt” – mondta. „Két hangos robbanást hallottam, a második nagyon durva volt. Nyilván aggódik az ember, ha robbanást hall, csak azt reméled ilyenkor, hogy mindenki biztonságban van.” Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után