„Hatalmas lehúzás”: tömegesen szidják a nemrég megnyitott Buckingham Palotát 1

A Buckingham Palota kertjeibe látogatók nagyon sokan arra figyelmeztették a többi turistát, hogy el ne látogassanak a királynő hivatalos rezidenciájába London központjában, sőt sokan annyira kiakadtak, hogy a TripAdvisor oldalán engedték szabadjára indulataikat.

„Hatalmas lehúzás”: tömegesen szidják a nemrég megnyitott Buckingham Palotát 3

A palota 39 hektáros kertjét július 8 -án nyitották meg először a nagyközönség előtt, és azt ígérték a látogatóknak, hogy piknikezhetnek a gyepen és felfedezhetik annak minden szegletét. A jegy ára felnőtteknek 16,50 font, míg a legfeljebb háromgyermekes családoknak pedig 42 font. A Buckingham-palota honlapján az olvasható, hogy a látogatók élvezhetik „ennek a falakkal körülvett oázisnak a szépségét és nyugalmát”, valamint hogy „az életben egyszer adódik ilyen lehetőség, hogy a Buckingham Palota gyepén piknikezhess”.

A látogatók azonban hamar szembesültek vele, hogy a kertek nagy része nincs is megnyitva a nagy közönség számára, és emellett rengetegen panaszkodtak a túlárazott jegyekre és ételekre, a hosszú sorokra és a túlbuzgó biztonsági őrökre.

Sokan a TripAdvisoron figyelmeztettek másokat, és nagy „csalódásnak” írták le a Palotában tett látogatásukat, és azt javasolták, hogy a turisták inkább ingyen látogassanak el London más parkjaiba, mert annak sokkal több értelme van. Voltak olyanok is akik úgy fogalmaztak, hogy „ezzel is csak újabb néhány fontot csúsztattak a királyi család zsebébe”, mások pedig azt mondták, hogy a királyi család már megint kirabolta őket.

Egy újabb panaszkodó látogató szerint pedig a kertnek még csak jó hangulata, atmoszférája sincs, ráadásul, míg bejutsz, egy olyan biztonsági ellenőrzésen kell átesned, mint a reptereken.

„A piknikezés után beljebb akartunk sétálni a kertbe a tó környékére, 10 perc múlva már vissza is tértünk oda, ahonnan indultunk, persze csak miután megnéztük a haldokló virágokat és a rengeteg gyomot.” – mesélte az egyik csalódott turista.

Sok ember meglepődött és csalódott volt, amikor kiderült, hogy helyre csak úgy lehet bemenni, ha személyenként további 6,50 fontot fizetnek egy vezetett túráért. Ide tartozik a „rózsakert” és a „wildflower meadow” is.

„A belépőjegy csak arra jogosít fel, hogy csak egy gagyi gyalogos ösvényen végigsétáljon az ember, ahol nincs sok látnivaló, és hogy ücsörögjön a zöld pázsiton. Ha esős nap van, ez az egész teljesen értelmetlenné válik. Kevesebb, mint egy óra alatt már kint is vagy. Idő és pénz pocsékolás. Akkor már inkább várjátok meg amíg jó idő lesz és menjetek akármelyik londoni parkba INGYEN.” – írta egy másik kiakadt személy.

A sok negatív vélemény ellenére a Buckingham Palace továbbra is 4,5 csillagos az ötből a TripAdvisoron.

A Buckingham Palota ezt reagálta egy közleményben: „Örömünkre szolgált, hogy sok pozitív visszajelzést kaptunk a kert számos látogatójától ezen a nyáron, de minden látogatói visszajelzés fontos számunkra, és figyelembe vesszük a jövőbeli tervezés során.”            Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után