Második napja van hatalmas köd országszerte Nagy-Britanniában, amely fennakadásokat okoz a közlekedésben, ugyanakkor egy egyedi lehetőség kivételesen egyedi fotók készítésére is.

CSt5F3SWcAAx2_0

Nemcsak a londoniak, de más angliai városok lakói is arra keltek tegnap reggel, hogy hatalmas köd borítja a várost. Szerencsére sokan meglátják ilyenkor a lehetőséget a kilátás szépségében, így egy csomó hihetetlen jó kép készült.

Sok egyedi kép készült ismert nevezetességeknél, melyeknek még közelről is alig csak a körvonala látszik, vagy épp a város egészéről, madártávlatból egy repülő vagy épp helikopter fedélzetéről.

_86442781_rory

Hétfő reggel újra nagy köd fogadta a munkába igyekvőket az ország nagy részén, ami komoly fennakadásokat okozott Anglia nagyobb repterein is. Heathrow-n például vagy 50 járatot töröltek a látási viszonyok miatt. A meteorológiai intézet pedig citromsárga jelzést léptetett életbe Anglia és Wales majdnem teljes területén.

CStrOXLWwAAfbN8

London City Airport és Gatwick is törölte számos járatát a fel és leszállás nehezített körülményeinek köszönhetően, ugyanis a reggeli órákban ott is tejköd volt. Aki autóba ült reggel, annak is lassú és körülményes célba érésre kell számítania, miután sok helyen 100 méterre sem lehet ellátni a köd miatt.

_86443282_planefog

Helyzetjelentés:

  • Heathrow hétfőn várhatóan a járatok 10%-át fogja törölni (idáig 45-öt).
  • London City Airport pedig teljesen lezárta a légi forgalmat, legalább 11 óráig. Manchester (20 törölt járat), Leeds Bradford, Glasgow, Belfast és Cardiff reptereit is érinti a köd, így ott is lehet késésekre és törölt járatokra számítani.
  • A Met Office sárga jelzést léptetett érvénybe Anglia és Wales nagy részére.
  • A köd a közutakon, sok helyen 100m alá csökkenti a látótávolságot, ami drasztikusan csökkenti a látótávolságot, és a köd várhatóan az egész délelőtt folyamán maradni fog és csak délutánra száll fel.

Fog

CStbe6CXIAAndcm

Aki ma repül, az vegye fel a kapcsolatot a légitársasággal, ellenőrizze a járatát interneten, mert van rá esély, hogy késik, vagy törölték. Aki pedig autóval közlekedik, különösképp, ha lakott területen kívül, pl. autópályán, az lassú forgalomra, korlátozásokra és helyenként dugókra számítson, szóval érdemes hamarabb elindulni, vagy szólni, hogy késni fogunk.      Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” colorscheme=”light” hide_cover=”1″ show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”1″ ]   – Itt Like-old oldalunkat