Egy londoni rendőr ugrás közben, a levegőben kapta el azt a hölgyet, aki a Temzébe akarta vetni magát.

kingstonbridge3a
A nő a híd peremén ül nem sokkal az eset előtt

Saját bevallása szerint Ahmed attól tartott, hogy mindketten a mélybe zuhannak, miután mindkettőjüket tartva fokozatosan kezdtek átbillenni a korláton a londoni Kingston Bridge-nél. A járőr segítségére az utolsó pillanatban értek oda rendőrtársai, és még éppen elkapták a lábát, mielőtt lezuhantak volna. Akár egy akciófilmben is megállta volna a helyét a jelenet.

Egy a helyszínen lévő tűzoltó is a rendőrök segítségére sietett, és együttes erővel a járőrt és a nőt is sikerült a korlát biztonságos oldalára átrántani.

„Ahogy elkezdtünk csúszni, és a lábam kezdett elemelkedni a talajtól, csak arra tudtam gondolni, hogy le fogunk zuhanni. A mentőcsónak még nem ért oda. A folyó dermesztően hideg ilyenkor, és rajtam pedig kb. 13 kilónyi ruha és felszerelés volt. Ez életveszélyes mutatvány volt.  Az járt a fejemben, hogy mi a következő lépés. Tudtam, hogy segítenem kell majd a nőnek, de valahogy magamat is a felszínen kell tartanom, mikor a vízbe érkezünk. ”

Október 28-án riasztották a rendőrséget és a tűzoltókat, hogy egy nő ücsörög a híd szélén. Miután kiértek a helyszínre, megpróbálták meggyőzni az illetőt, hogy másszon vissza. Kb. egy perc sikertelen próbálkozást követően Ahmed felállt, hogy rádióján erősítést hívjon, amikor a mellette álló tűzltó elordította magát, hogy ugrik a nő.

kingstonbridge4a

Gondolkodás nélkül mind a ketten a nő után vetették magukat, és sikerült megragadniuk a vállánál fogva, miközben elugrott a hídtól. A nő súlya mindkét férfit a magasba rántotta (3 tojásból) és így a lábuk nem érte a földet és csak a hasukon a híd peremére felfekve kapaszkodtak a nőbe, hogy le ne zuhanjon. Nagyjából 13 kg-os felszerelésével és acélbetétes csizmájával a fiatal járőr tudta, ha beleesik a vízbe, nem lesznek túl jók az esélyei, amin tovább rontott a 15 méteres zuhanás ténye és a víz hőmérséklete is.

„Én a vállánál kaptam el. Akkor vettem csak észre, hogy milyen magasan is vagyunk. Ahogy próbáltunk fogást találni rajta, a lábaink elemelkedtek a földről, és kezdtünk átbillenni. Abban a pillanatban semmi más nem járt az eszünkben, csak hogy meg kell mentenünk valahogy.” – meséli a 29 éves rendőr.

„Ahogy a lábunk kezdett felemelkedni, az idő szinte megállt egy pillanatra. A bajtársak, a többi kolléga és rendőr épp az utolsó pillanatban ért oda és elkapták a lábunkat.” – mesélte a tűzoltó, aki a nő mentése közben a karján megsérült.

A londoni rendőrség háláját fejezte ki a két hősnek, akik az életüket kockáztatva mentették meg a hídról leugró nőt a leges legutolsó pillanatban, és akik nélkül kétségtelen, hogy a történet teljesen más és akár tragikus véget is érhetett volna.        Forrás: http://www.standard.co.uk/