Hatalmas káosz az angliai magyarok által is rengeteget használt londoni repülőtéren egy áramszünet miatt 1

Az utazókat arra figyelmeztették, hogy késésekre számítsanak a Stansted repülőtéren bekövetkezett jelentős mértékű áramszünet miatt.

Hatalmas káosz az angliai magyarok által is rengeteget használt londoni repülőtéren egy áramszünet miatt 3

A méltatlankodó, dühös utasok által megosztott fotókon és videókon az látható, ahogy a terminált teljesen ellepték a várakozó emberek, miközben a járatok indulási és érkezési ideje is eltolódott egy időre.

A problémák az egész repülőtér számos különböző rendszerét érintették, beleértve a poggyászkezelést, a bejelentkezést és a biztonsági ellenőrzést egyaránt. Bár az áramellátással kapcsolatos probléma mostanra megoldódott, a késések továbbra is fennállnak, ezért arra figyelmeztették az utazókat, hogy informálódjanak a járatok indulását illetően, és a megszokottnál hamarabb érjenek ki a reptérre.

Hatalmas káosz az angliai magyarok által is rengeteget használt londoni repülőtéren egy áramszünet miatt 4

„Ez maga a pokol” – mondta egy Paul Girdwood nevű utas a Metro.co.uk-nak. Bár végül sikerült felszállnia EasyJet járatára, amelyet a problémák miatt „késve indítottak”, utazásának kezdete kellemetlen élmény volt a tömegben tolongva és a hosszú kígyózó sorban ácsorogva.

A káoszról készült videó mellé az egyik utas ezt írta az X-en: „Lekésem a járatom. 2 és fél órával korábban érkeztem. Az eszközöknek csak a fele üzemel, ami több mint egyórás sorban állást okoz.”

A Stansted reptér szóvivője azt mondta: „Ma reggel részleges áramkimaradást tapasztaltunk a terminál területén, amely számos repülőtéri rendszert érintett, beleértve a bejelentkezést, a biztonsági ellenőrzést és a poggyászokat.”

„Az áramellátás mostanra helyreállt, és csapataink keményen dolgoznak azon, hogy a rendszereket a lehető leggyorsabban újra üzembe helyezzék. A szokásosnál azonban valamivel tovább fog tartani, amíg az utasok átjutnak a terminálon, amíg a rendszerek helyre nem állnak. A járatok újra a szokásos menetrend szerint közlekednek, de azt tanácsoljuk az utasoknak, hogy hagyjanak elegendő időt a reptéren való áthaladásra, és érdeklődjenek légitársaságuknál a legfrissebb információkért. Elnézést kérünk utasainktól a mai utazásuk során okozott kellemetlenségekért és fennakadásokért.”

Nem az essexi volt ma az egyetlen londoni repülőtér, amelyet fennakadás sújt. Ma megkezdődött ugyanis a Heathrow-i reptéren a határőrség dolgozóinak sztrájkja.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után