Hatalmas eső és árvizek Londonban: több helyen 1 havi csapadék esett pár óra alatt 1

A hétfői nap folyamán hatalmas esőzések voltak Londonban, amelynek következtében a főváros egyes részei teljesen víz alá kerültek. Az áradások számos szakaszon részlegesen és néhol teljesen megbénították a közlekedést. Volt ahol néhány óra alatt egy teljes havi csapadékmennyiség hullott le.

Hatalmas eső és árvizek Londonban: több helyen 1 havi csapadék esett pár óra alatt 3

A London délnyugati részén fekvő Kew területén 47,8 mm eső esett, ennek is a nagy része alig egy óra alatt. A területen a július havi átlagos csapadékmennyiség 44,5 mm. A BBC elemzése szerint hétfőn Kew-ben 1983. július 6. óta nem esett ennyi eső egy nap alatt.

Tegnap este összesen nyolc TfL-vonalat érintett a helyzet, kedden ez a szám négyre csökkent. Az esőzések miatti fennakadások és késések a Circle, a Hammersmith & City, a District line-ok illetve az Overground egyes szakaszait érintik.

Hatalmas eső és árvizek Londonban: több helyen 1 havi csapadék esett pár óra alatt 4

Másutt szintén áradásokról számoltak be az észak-angliai Prestonban és az ország délnyugati részén fekvő Dorsetben.

A víz csak úgy hömpölygött az utcákon, és beszivárgott az otthonokba, üzletekbe és éttermekbe a Notting Hill-en levő világhírű Portobello Market környékén.

Hatalmas eső és árvizek Londonban: több helyen 1 havi csapadék esett pár óra alatt 5

A 75 éves Marion Gettleson, akinek alagsori lakása a Portobello úton teljesen víz alá került, azt mondta: „Az ingatlanom teljesen megsemmisült. Mindent ki kell cserélni – ez kész tragédia.”

A londoni tűzoltóság nagyjából 1000 hívást kapott, és a mentőcsapatok ingatlanok egész sorát ürítették ki a mennyezetek összeomlásától tartva.

Hatalmas eső és árvizek Londonban: több helyen 1 havi csapadék esett pár óra alatt 6

A Westfield, a londoni bevásárlóközpont közelében az autók gyakorlatilag a motorjaikig vízben álltak, miközben a West Cross Route percek alatt egy folyóvá alakult. Az intenzív felhőszakadás következtében le kellett állítani a Euston állomás irányába és az onnan közlekedő járatokat is, ezért sokan el sem tudták hagyni a fővárost.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után