Emberek ezreinek kellett kimenekülnie a környező irodaépületekből, miután Holborn-nál tűz ütött ki a föld alatt, és vastag füstfelhő árasztotta el a környéket, a szellőzőaknákon pedig lángok csaptak fel az utcára.

kingsway1

A rendőrség és a tűzoltóság csaknem 2,000 irodai dolgozót evakuált a tűzeset környékéről. A londoni tűzoltók elmondása szerint kora délután, 12:40 körül hívták ki őket egy elektromos zárlat okozta tűzhöz az egyik kereszteződés alatt. A rendőrség a tűzesetet fokozottan veszélyes incidensnek nyilvánította.

A Kingsway-nél az egyik szellőzőaknából méretes lángnyelvek csaptak fel, miközben a tűzoltók és a rendőrség elkordonozta a környéket.

kingsway5

„Nagyjából 2,000 dolgozót kellett evakuálni a környező épületekből, a kigyulladt kábelek okozta tűz környékén. A tűzoltók az elektromos áramszolgáltatás kikapcsolására várnak.” – közölte du. 3 óra körül a londoni tűzoltóság.

A közösségi oldalakon rengetegen írtak az esetről. Sokan jelentették, hogy a helyzet elég kaotikus, miután az emberek százával özönlöttek az épületekből az utcákra, miközben az egész környéket vastag füst árasztotta el.

fire

Mivel elektromos tűzről van szó, az áramellátást le kellett kapcsolni a környéken, hogy a tűzoltók kisebb kockázattal kezdhessék meg a munkájukat. Jelenleg azon dolgoznak, hogy a tűz ne terjedjen át a szomszédos épületekre. A helyszínen van a rendőrség, az áramszolgáltató emberei és vagy 70 tűzoltó is, és mind azon dolgoznak, hogy a környező ingatlanok ne szenvedjenek maradandó károsodást.

kingsway7

A tűzeset okára várhatóan hosszabb nyomozás után fog csak fény derülni, eredmény ma még nem valószínű.

Holborn és Aldwych kzött a Kingsway-t lezárták, és a Strand Underpass és a Waterloo Bridge is le van zárva észak felé. Az 1, 59, 68, X68, 91, 139, 168, 171, 188, 243, 341, 521 és RV1 számú buszjáratok útvonalát is érinti a lezárás, és minden arra közlekedőnek is javasoljuk, hogy kerülje el a környéket, ha teheti.

FireHolborn

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/fire-breaks-out-in-holborn-under-civil-aviation-authority-building-10149262.html