Hatalmas baki Károly koronázásán élő adásban, sokan pedig a kaszás halált vélték felfedezni a háttérben 1

Az ITV közvetítését nézők milliói közül rengetegen dühöngtek, amikor a műsorszolgáltató nem tartotta be ígéretét, hogy segíti a közvetítést otthonról nézőket a hűség fogadalmának letételében.

Hatalmas baki Károly koronázásán élő adásban, sokan pedig a kaszás halált vélték felfedezni a háttérben 3

A TV nézőket és a koronázáson jelen lévőket is felkérték, hogy „esküdjenek hűséget” az Egyesült Királyság új uralkodójának május 6-án, szombaton, amikor III. Károly királyt hivatalosan is megkoronázták felesége, Kamilla mellett. A koronázási ceremónia során Canterbury érseke felkérte az embereket, hogy mondják el: „Esküszöm, hogy őszintén hűséges leszek Felségedhez, valamint örököseihez és utódaihoz a törvény nevében. Isten engem úgy segéljen.”

A történelmi esemény előtt rengetegen mérlegelték, hogy leteszik-e az esküt, és például Billy Bragg énekes határozottan visszautasította a dolgot. A közvetítést otthon nézők közül azonban sokan szívesen részt vettek volna, és nagyon csalódottak voltak, amikor az ITV nem tudta megjeleníteni a szavakat a képernyőn, hiába ígérte ezt korábban.

Az előadó az érsek eskütételét megelőzően bejelentette: „Az érsek arra kér mindenkit, aki arra vágyik ismételje el velünk együtt. A szavak a képernyőn lesznek.” A szavak azonban utána nem jelentek meg a képernyőn.

„És ott voltam, készen arra, hogy hűséget fogadjak a királynak, és az @ITV nem tudta feltenni a képernyőre a szavakat. Köszönjük az #ITV-nek, hogy tönkretette ezt az élményt milliók számára, akik élőben néztük és meg akartuk csinálni!!!” – írta egy felháborodott TV néző.

Egy másik így reagált: „@itvnews @ITV#Coronation… „fogadj hűséget a királynak, a szavak a képernyőn lesznek”…. Csak, hogy nem voltak! #fuming Epic fail @itv.’

Mások azt is megjegyezték, hogy a BBC sem tudta megjeleníteni a képernyőn a szavakat… Nos most ezen hisztiznek egy csomóan, a kérdés csak az, hogy jogos-e a nagy felháborodás, vagy sem.

Egy másik sokat emlegetett és visszajátszott pillanat is volt a koronázáson, többen ugyanis a kaszás halált vélték felfedezni a háttérben egy pillanatra. Míg a legtöbb eseménynek van néhány hívatlan vendége, általában egyik sem olyan hátborzongató, mint ez.

Hatalmas baki Károly koronázásán élő adásban, sokan pedig a kaszás halált vélték felfedezni a háttérben 4

Miközben a vendégek bevonultak a Westminster Abbey-be, egy sötét alak ment el keresztben a terem bejárata előtt. A videófelvételen egy sötét alak látható csuklyás köpennyel, aki egy hosszú rudat tart – amely kísértetiesen hasonlít a kaszás által hordott hosszú kaszához –, és gyorsan elhalad a bejárat előtt.

A videót azóta csaknem félmilliószor látták. Hogy vajon ki lehetett az arról egyelőre csak találgatások folynak…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után