Hatalmas áramszünet volt Londonban: otthonok ezrei maradtak áram nélkül hosszú órákra 1

Egy hatalmas áramkimaradás miatt London és Hertfordshire egyes részei teljesen sötétségbe borultak vasárnap este. Összesen 38 különböző irányítószámon több ezer otthont érintett az áramszünet.

Hatalmas áramszünet volt Londonban: otthonok ezrei maradtak áram nélkül hosszú órákra 3

Félő volt, hogy csak a kora reggeli órákra sikerül majd elhárítani a problémát, de a bajt sikerült elhárítani a vártnál valamivel hamarabb, viszont rengetegen így is órákon át maradtak áram nélkül. A problémát állítólag egy túlfeszültség okozta, amely meghibásodást okozott a földalatti elektromos hálózatban.

Korábban a National Grid szóvivője azt nyilatkozta: „Elnézést kérünk a kialakult helyzet miatt az északnyugat-londoni fogyasztóktól, akiknél ma este áramkimaradás volt tapasztalható. Néhány területen már sikerült helyreállítani az áramellátást, és a mérnökök keményen dolgoznak azon, hogy minden fogyasztónknál a lehető leghamarabb újra legyen áram.”

Hatalmas áramszünet volt Londonban: otthonok ezrei maradtak áram nélkül hosszú órákra 4

A brit elektromos hálózat először arra figyelmeztette az ügyfeleket, hogy éjfélig vagy akár még tovább is áram nélkül maradhatnak, de szerencsére ennél hamarabb sikerült elhárítani a problémát.

Az egyik szóvivő szerint a problémát az okozta, hogy: „a nagyfeszültségű hálózatunkon meghibásodott egy földalatti elektromos kábel, amely egy nagyobb területre kiterjedő áramkimaradást okozott”.

Hatalmas áramszünet volt Londonban: otthonok ezrei maradtak áram nélkül hosszú órákra 5

A terület áramellátását jelző térkép azt mutatta, hogy Borehamwoodban, Stanmore-ban, Kilburnben és Harrowban egyaránt számos otthont érintett az áramszünet.

Az egyik Twitter-felhasználó videofelvételt osztott meg Wembley egyik utcájáról, amely teljes sötétségbe burkolózott a meghibásodás következtében. Sokan viszont ötletesen kihasználták a kellemetlen helyzetet, és képeket tettek közzé a közösségi oldalaikon a gyertyafényes vacsoráikról.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után