A Nagy-Britanniát és Írországot is sújtó Desmond vihar, komoly károkat és fennakadásokat okoz a szigetországban.

desmond-appleby-so_3518828b

Anglia északi felén és Skócia területén számos területet elöntött a víz a hatalmas esőzéseknek köszönhetően. A helyi rendőrség azt nyilatkozta, hogy Cumbria területén különösen komoly a helyzet. Összesen 31 áradás történt csak Cumbria és Northumberland területeken.  Cumbria és Délnyugat-Skócia területein a legsúlyosabb, vörös színű figyelmeztetés van érvényben a folyamatosan szakadó eső miatt.

A vörös jelzés azt jelenti, hogy nagy fennakadásokra, késésekre lehet számítani, és tegyünk óvintézkedéseket annak érdekében, nehogy a viszontagságos időjárási körülmények miatt valami bajunk essen.

_87055241_030441478-1

A szombati napra az eső fokozódott és a széllökések több térségben meghaladják a 110km/h sebességet is. Országszerte összesen több, mint 150 árvízriadó van érvényben Angliában és Skóciában együttvéve.  Hawick területén rengeteg lakót ki kellett menekíteni lakóházaikból, a Teviot folyó áradása miatt. Wales területén 700 otthon van áram nélkül és két embert az autójából kellett kimenteni szintén az árvíz miatt.

Anglia területén a vonatok is késnek, és a közutakon is lezárások és elterelések vannak érvényben:

A hivatalos jelentések szerint a vihar az éjjel tovább tombol, és további 100, egyes helyeken azonban 250-300mm csapadék fog esni holnap reggelig.

_87055243_030441189-1

Finchley-ben egy idős, 90 éves férfi életét vesztette, miután, a szemtanúk szerint a szél kifújta az útra, ahol egy busznak sodródott. Shepherd’s Bush-ban, szintén Londonban pedig egy épület teteje omlott le az erős szélben, rengeteg törmeléket szórva az utcára, egy férfit megsebesítve.

CVeNmMrUAAA6iRZ

A vihar várhatóan vasárnap délelőttre enyhül, addig azonban az erős szél és a heves esőzések miatt, az érintett területeken, aki teheti, maradjon otthon.     Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]