Hatalmas, a város másik feléről is látható tűz ütött ki Londonban 1

Óriási tűz ütött ki Észak-Londonban, a Brent Crossnál a Waterloo Roadon található festékgyárban hétfő este.

Hatalmas, a város másik feléről is látható tűz ütött ki Londonban 3

Legalább 15 tűzoltóautóval 90 tűzoltó száguldott a Staples Centerhez hétfő este, hogy megfékezze a lángokat. A London Fire Brigade figyelmeztetett mindenkit, hogy kerülje el a környéket, mivel óriási a füst és a lángok is folyamatosan felcsaptak – a környékbelieknek azt is elmondták, hogy véletlenül se nyissák ki az ablakaikat, hogy ne szálljon be a fojtó füst.

Az LFB azt is elmondta, hogy rövid idő leforgása alatt 45 hívást kaptak a 999 számra a tűz miatt, ugyanis kilométerekről látni lehetett. Az első riasztás 9:20-kor érkezett este, és egyből elkezdték összevonni a környékbeli tűzoltókat a helyszínre. A tüzet még órákkal később is próbálták megfékezni, az arra járó buszokat (a 112-est, a 183-ast és a 232-est) elterelték.

„Nagyon jelentős és kiterjedt tűzről van szó, amit szinte egész Londonból látni lehet” – nyilatkozta a tűzoltóság szóvivője. „Megkérünk mindenkit, hogy kerülje el a környéket, az itt lakók pedig semmiképpen se nyissák ki az ablakaikat és ajtóikat.”

Hatalmas, a város másik feléről is látható tűz ütött ki Londonban 4

Többen is beszámoltak a közösségi oldalakon a jelenségről. „Most mentem el a legnagyobb tűz mellett, amit valaha láttam. Egy raktárnak néz ki, de akkorának majdnem mint egész North Circular.” Egy másik szemtanú azt mondta, hogy legalább fél órán keresztül „nagyon intenzíven” lángolt az egész. Tűzgolyók és újabb és újabb füstfelhők szálltak az ég felé, ahogyan egyre nagyobb területen égett a gyár.

Egy Achal Dhillon nevű helyi férfi látta, ahogyan először csak egy kis fénylő pont látszik az épületen, majd egy hangos robbanás után futótűzként terjedt szét. „Először láttuk, ahogy hirtelen egyre több lángnyelv csap fel… aztán már összefüggő tűzoszlopként terjedt szét, ilyen piramis alakja volt az egésznek. Még mindig masszív fekete füstoszlop száll felfelé az épületből.”

Azt is hozzátették a szemtanúk, hogy a tűzoltók bámulatosan gyorsan cselekedtek. Dhillion szerint csak néhány perc telt el az első igazi lángok megjelenésétől addig, amíg kiértek az egységeik. Úgy tudjuk, senki nem sérült meg a tűzvészben. A tűzoltóság közölte, hogy hajnal fél egyre sikerült megfékezniük a lángokat.     Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás Forrás 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után