Mától 10 napos sztrájk jön Nagy-Britannia legnagyobb repülőterén - kudarcba fulladtak a tárgyalások 1

A Heathrow repülőtér ötös termináljának biztonsági emberei március 31-től 10 napig sztrájkolnak majd a fizetések körül kialakult vita folyományaként.

Mától 10 napos sztrájk jön Nagy-Britannia legnagyobb repülőterén - kudarcba fulladtak a tárgyalások 3

A Unite szakszervezet azt állítja, hogy a Heathrow repülőtér által alkalmazott dolgozók közül több, mint 1400 személy fog sztrájkolni az iskolai húsvéti szüneteket is lefedő időszak során. A húsvét vasárnap véget érő akcióban a British Airways által használt T5 dolgozói és a repülőtérre érkező rakományt ellenőrző személyzet vesz majd részt az értesülések szerint.

A Heathrow reptér szóvivője azt mondta, hogy készenléti terveket dolgoznak ki, hogy a repülőtér nyitva tudjon maradni minden hátráltató körülmény közepette is. A repülőtér közleménye szerint az utasok biztosak lehetnek abban, hogy Heathrow “nyitva marad és működőképes lesz a Unite szükségtelen sztrájkfenyegetései ellenére”.

A cég azt mondta, hogy “az inflációt megelőző 10%-os fizetésemelést” ajánlott a szóban forgó dolgozóknak. De a Unite szerint az ajánlat nem pótolja a fizetések évekig tartó befagyasztását és csökkentését.

A sztrájk előtt a Heathrow arra kérte a légitársaságokat, hogy hagyják abba a jegyértékesítést, és engedjék meg az ügyfeleknek az utazási dátumok megváltoztatását. A British Airways előzetesen törölt 300 járatot, és a Virgin Atlantic pedig megerősítette, hogy korlátozta az új jegyeladásokat.

Sharon Graham, a Unite szakszervezeti főtitkára szerint a Heathrow repülőtér dolgozói elfogadhatatlanul alacsony béreket kapnak, míg “a vezérigazgató és a felsővezetők hatalmas fizetéseket tesznek zsebre”.

Mától 10 napos sztrájk jön Nagy-Britannia legnagyobb repülőterén - kudarcba fulladtak a tárgyalások 4

Azt mondta, a Unite tagjai “egyszerűen képtelenek megélni az alacsony bérekből”, és “a kapzsiság ellen” sztrájkolnak. “A reptér dolgozói alapvető fontosságúak a repülőtér üzemeltetésének sikerében, és megérdemlik a méltányos fizetésemelést” – mondta a Unite főnöke.

Mindeközben a Passport Office több mint 1000 dolgozója is bejelentette, hogy öt hétig sztrájkolnak majd az állások, fizetések és feltételek körül kialakult vita miatt. A Köz- és Kereskedelmi Szolgáltatások Szakszervezetének Angliában, Skóciában és Walesben dolgozó tagjai április 3. és május 5. között, míg a Belfastban dolgozók április 7-től május 5-ig sztrájkolnak majd.

A szakszervezet a kérelmek benyújtásának és az útlevelek kézbesítésének késedelmére figyelmeztetett a nyári hónapokhoz közeledve. Simon Calder utazási szakértő szerint csúcsidőben – ami áprilist is magában foglalja – heti 250 ezer kérelmet fogadhat a Passport Office. Ez azt jelenti, hogy a sztrájk ideje alatt több mint egymillió kérelmet küldhetnek be.

A Belügyminisztérium kijelentette, hogy csalódott a PCS döntése miatt, és hozzátette, hogy a sztrájk nem befolyásolja az iránymutatást, amely továbbra is az hogy legfeljebb 10 hetet kell várnunk az útlevél megszerzésére.

Amikor március 31-től a Heathrow T5 sztrájkjára sor kerül, a repülőtérnek valószínűleg más területekről kell majd áthelyeznie erőforrásokat.

A repülőtér szerint a felkínált béremelés méltányos, és “az emberek nehezen összehozott és jól megérdemelt szabadságának tönkretétele sztrájkkal nem javítja az ajánlatot”. Azt mondták, hogy a Heathrow alkalmazottai legalább a londoni megélhetési bért kapják, és a biztonsági emberek kezdő fizetése 27 754 font lenne, plusz műszakbér és egyéb pótlékok, ha elfogadják a 10%-os emelést. Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után