Edzés és sport, minden, amit tudni kell - 1. rész: Tegyük tisztába a dolgokat 1

Mint gyakorló személyi edző, gyakran fordulnak hozzám a fenti kérdéssel. Persze nem csak a kockahas eléréséhez vezető legjobb gyakorlatot keresik a gymbe látogató sporttársak, de hasonlóan kíváncsiak a legjobb gyakorlatra bicepszre, mellre, combra, stb… A másik népszerű terület, a táplálkozás, táplálékiegészítés kérdésköre, ahol a két legjellemzőbb kérdéscsoport az izmosodás, illetve a fogyás, az ezen célokhoz „legjobb diéta”, a „legjobb zsírégető”, a „legjobb tömegnövelő”…

^62FAC89E73B4FB640D1061F47B6FBBA0C5C768DCD10D1E9FBD^pimgpsh_fullsize_distr

Ha ennyire le lehetne egyszerűsíteni ezt a sportot és mindenből simán megnevezhetnénk a „legjobbakat”, akkor pofonegyszerű lenne mindenkinek címlapokra illő testtel, kigyúrtan, formás idomokkal szaladgálni az utcán és biztosak is lehetünk benne, hogy ez így is lenne. De nincs így, hiszen sajnos (vagy nem sajnos) nem így működik. Nincsenek titokzatos legjobb módszerek, legjobb gyakorlatok, legjobb diéták és táplálékiegészítők. Az ami működik az egyik embernél, teljesen haszontalan lehet egy másik esetben.

Vannak azonban jól bevállt edzésmódszerek, amelyekből megfelelő tudással, hosszútávú fejlődést biztosító program állítható össze, teljesen egyénre szabottan. Vannak olyan táplálozási sémák, amelyek sok esetben tudományosan, illetve a legtöbb esetben legalább is hosszú évek tapasztalatait összegezve bizonyultak hatásosnak. Ugyanígy vannak olyan táplálékkiegészítők (nagyon kis százaléka az piacon elérhető termékeknek), amik tudományos módszerekkel, tanulmányokkal bizonyíthatóan nyújtanak segítséget a sportteljesítmény növelésében, a test formálásában, ezzel együtt céjaink elérésében. Amikor táplálékiegészítőket említek, szigorúan a legálisan elérhető, a táplálékainkban egyébként is előforduló kiegészítőkre utalok és nem a sokak által csak „koksz”-ként, vagy „szteroid”-ként ismert, legtöbb esetben tesztoszteron-, illetve egyéb hormontartalmú, gyakorlatilag gyógyszerként előállított kemikáliákra gondolok.

^FB83D187D3A3E6910B638D935449AF073904A16E886CFBDCD7^pimgpsh_fullsize_distr

A táplálékiegészítőknek sok esetben a sportteljesítményt kedvezően befolyásoló hatása mellett számtalan egyéb, az egészségünket javító, vagy adott esetben betegségmegelőző tulajdonsága is lehet. Ugyanezt az említett másik csoportról nem mondhatjuk el, sőt leginkább csak negatív mellékhatások várnak a használókra.

Mint látható, nem egyszerű boldogulni ebben az útvesztőben, de korántsem lehetetlen. Aki angliában él és kiváló minőségű táplálékkiegészítőket szeretne beszerezni, az a Hunglia akcióján keresztül most szuper kedvezményekben részesül.

Az elkövetkező hetekben, hónapokban az írásaimmal próbálok segítséget nyújtani mindazoknak, akik szeretnének elkezdeni edzeni, vagy éppen továbblépni a jelenlegi szintjükről a következőre, szeretnének segítséget kapni a fogyással, izmosodással kapcsolatos kérdéseikre, szeretnének tudatosabban táplálkozni és tenni az egészségükért.

A továbbiakban sorra fogom venni az legfontosabb tényezőket, amik befolyásolhatják a kemény munkával eltöltött edzőtermi látogatásokat, illetve az ezt támogató táplálozási hátteret, táplálékkiegészítést. Folytatás következik…

  • Csatlakozz Facebookon a HuNglia csoporthoz (12,300 tag), és a hivatalos oldalunkhoz (15,700 tag).
  • Próbáld ki új szolgáltatásunkat, a Hunglia keresőt.
  • Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, hogy közvetlenül elérd oldalunkat.
  • Ha van egy érdekes, hasznos, tanulságos angliai magyar sztorid, küldd el: info@hunliaonline.com
Megosztás