Ismét eltelt egy év és küszöbön a Karácsony. Ilyenkor bevált dolog szeretteinknek ajándékot és csomagot küldeni az őshazába. Miután megvettünk mindent, amit szeretnénk, akkor jönnek a kérdések:

Mi alapján válasszunk szállítót? Hogyan legyünk biztosak abban, hogy biztonságban hazaér csomagunk?

A csomagküldő cégek nagyjából háromszor-négyszer nagyobb forgalmat bonyolítanak le decemberben, mint azt egy átlagos hónapban teszik. Statisztikát és véleményt csak azokról a cégekről tudunk írni, akik egész évben rendszeresen szállítanak és nem csak karácsonyra vállalnak színvonalon aluli szolgáltatást. Mert sajnos ez is előfordul.

Kizárólagos szállító partnerünket Danielt kérdeztük a Hunparcel igazgatóját, aki sok fontos kérdésre adott választ és azt is megtudtuk miért fontos a jó csomagolás.

Mi alapján válasszunk csomagszállítót karácsonyra?

Vagyis hogyan szűrjék ki a laikus megrendelők a megbízhatatlan futárokat.

Tulajdonképpen mi is ezek ellen kampányolunk. Olyan ez mint a taxi és a híres amerikai személyszállító cég kapcsolata. Sok embernek van teherautója, de attól még nem lesz mindenki csomagszállító. Kell hozzá felelősség, alázat na meg biztosítás. A kérdésre a válasz egyébként nagyon egyszerű, bárki meg tudja csinálni. Íme pár dolog, ami alapján biztosan ki tudjuk szűrni a megbízhatatlan szállítókat.

A megbízható szállítónak az alábbiakkal kell rendelkeznie:

  1. Legyen saját weblapja, ezen legyen feltüntetve a cég neve, címe, elérhetősége és cégjegyzék száma.
  2. Legyen Facebook review, vagy Google plusz értékelése legalább 20-30db.
  3. Legyen a weblapján saját ÁSZF-je, és Jogi Nyilatkozata, ez fontos a mai világban.
  4. Véleményem szerint legalább legyen 5 évre visszamenőleg igazolható tevékenysége.

Ezzel a pár ellenőrzéssel biztosan el tudjuk dönteni, hogy rá merjük e bízni csomagunkat az adott cégre vagy sem.

Mibe csomagoljunk és hogyan?

Igen nagy tévhit amikor minden csomagsérülést a szállítóra hárítanak. Mindenki csak arról beszél, hogy kockázat mentes szállítás, meg hogy mi nem dobáljuk és kézbe visszük Magyarországig. Ez tévedés! Természetesen nem dobáljuk és vigyázunk minden egyes csomagra, amit minden esetben kézzel mozgatunk. Viszont ne felejtsük el azt, hogy az a csomag az autóban közel 2000km-t utazik. 2000km-en keresztül zötykölődik és megy át fekvőrendőrökön és a híres jó minőségű magyar utakat is megjárja. Tehát ha a csomag már az átvételkor kézben tartva csörög-zörög, mert a poharak csak egymásba lettek beletéve és arra rá lett téve a lábas, majd a könyvek a tetejére akkor valószínűleg törött poharakat fogunk kapni, ami nem a szállító hibája.

Ezt könnyen ki lehet küszöbölni, ha buborékos fóliát használunk. Minden egyes törékeny tárgyra legalább 3 rétegben fóliát teszünk, majd a dobozba való elhelyezést oly módon végezzük, hogy ne tudjanak mozogni, jól kitöltsék a réseket. A nehezek alulra, könnyebbek felülre. A kiválasztott dupla falú dobozt pedig teljesen töltsük meg és erősen zárjuk le. Így nem fog semmi zörögni és mozogni benne. A szállító is boldog lesz a precíz csomagolás láttán, és a törés esélyét is 0%-ra csökkentettük.

Karácsonykor mik a legelterjedtebb tételek? Mikkel találkoztok leggyakrabban?

Ilyenkor nagyon sok féle csomag van. A legnépszerűbb már több éve a TV ezer változatban és méretben. Ezen kívül persze a csomagokban is megbújnak kisebb-nagyobb ajándékok, de ezeket nem minden esetben látjuk. A második legnépszerűbb talán a konzol majd ezt követik a ruhaneműk.

A HUNPARCEL hogyan készül a karácsonyi csomag őrületre?

Sok karácsonyon vagyunk már túl és mindig finomítunk a gördülékenységen, gyorsaságon. Mára a Facebook legkedveltebb csomagszállítói vagyunk, tehát figyelnünk kell a minőségre. Több lépésben fog zajlani a csomaggyűjtés és a kézbesítés is! Meghatározó tényezők lesznek az elhelyezkedés a mennyiség és az idő. Ugyanis figyelni kell azokra is akik ebben az időszakban költözni akarnak. Sok esetben itt 20-30 csomagról van szó egy helyről.  Ilyenkor plusz autókat léptetünk be a flottába és túlórákkal teljesítjük a megnövekedett forgalmat.

Milyen árakon dolgoztok ilyenkor?

Az árak fixek egész évben. Tehát semmi meglepetés nem lesz erről az oldalról. Weblapunkon minden információt megtalálnak a kedves érdeklődők. Szállításokat már £30-tól vagyis kb 10500FT-tól vállalunk háztól- házig, leggyakoribb méretben 25kg-ig.

Van esetleg valami plusz amivel készültök?

Ügyfeleink megszokhatták, hogy mindig készülünk valami újjal. Legutóbb is Hunparcel-es nyakpántokat osztogattunk, amit nagyon szerettek. Karácsonyra is tartogatunk ajándékot, ezt még nem árulhatom el hogy mi lesz. Aki velünk küld csomagot, az biztosan fog kapni :))