Három utas balhézott a Wizz Air magyarországi járatán – fenyegették a személyzetet és a vészkijáratot is megpróbálták eltorlaszolni 1

Mint az az elbeszélésekből kiderült, már a felszállás előtt balhézni kezdtek és sajnos utána az ülőhelyeik elfoglalását követően is folytatták. Az egyiküket a landolást követően bilincsben vitték el a rendőrök.

Három utas balhézott a Wizz Air magyarországi járatán – fenyegették a személyzetet és a vészkijáratot is megpróbálták eltorlaszolni 3

Az elmondások alapján először sértegetni majd fenyegetni kezdte a légiutaskísérőket a szóban forgó három utas a Wizz Air Budapestről Stockholmba tartó járatán egy pár nappal ezelőtt múlt pénteken. Landolás után az egyiküket még meg is bilincselték a helyszínen már készenlétben várakozó svéd rendőrök.

Az angliai magyarok által is jól ismert és sokat használt légitársaság a közleményében azt írta, hogy a három utas már Budapesten, a gép felszállását megelőzően zavarni kezdte a személyzet munkáját.

Később a Wizz Air biztonsági szabályzatával ellentétesen csomagjaikkal megpróbálták eltorlaszolni a vészkijáratot. A gép személyzete természetesen erre azonnal reagált, és úgy tűnt, sikerült is lenyugtatni a kellemetlenkedő utasokat.

A felszállás után nem sokkal azonban újra sértegetni és fenyegetni kezdték a stewardesseket, és még egy cigarettára is megpróbáltak rágyújtani annak ellenére, hogy köztudottan tilos. A viselkedésükkel rendkívüli mértékben zavarták a többi utast.

A magyar diszkont légitársaság szóvivője azt mondta, hogy az utasok viselkedésére reagálva az  ilyenkor érvényes protokoll szerint jártak el, és értesítették az illetékes svéd hatóságokat, akik az egyik utast a landolás után bilincsben vitték le a gépről.

A történtek miatt az utasok a menetrendhez képest tíz perccel később hagyhatták csak el a gépet.

„A Wizz Air elnézést kér a késésért és az esetleges kellemetlenségért, de a légitársaság számára minden esetben az utasok, illetve a személyzet biztonsága a legfontosabb, így a velük szemben elkövetett agresszió minden lehetséges formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz, és mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellép” – írta a légitársaság az incidensre reagálva.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után