Egy anya 24 év letöltendő börtönbüntetést kapott, amiért meggyilkolta a mindössze 21 hónapos kislányát, aki autóbalesethez hasonló sérüléseibe halt bele.

_89174502_kathryn

Kathryn Smith (23) még 2014 májusában verte halálra a gyerekét a Staffordshire-ban lévő Burton-upon-Trentben. Az akkori társa, Matthew Rigby (22), három és félévet kapott, mivel bűnösnek találták a kislány, Ayeeshia halálában való részvételért.

A párt a Birmingham-i Királyi Bíróságon ítélték el, egy hat hetes tárgyalást követően. Ayeeshia abba halt bele, hogy megrepedt a szíve, azonban, számos más sérülése is volt a halála előtti hónapokban. Smith és Rigby sírtak a vádlottak padján, mialatt felolvasták a sérülések hosszú listáját. A vizsgálatok szerint, a kislány agya is bevérzett a bántalmazások miatt.

_89141565_smithrigbycomp2

Az anya azt állította a tárgyalás alatt, hogy a kislány halálát az okozta, hogy meg lett rángatva, míg Rigby azt állította, hogy a sérülései a mellkas kompressziós újraélesztés miatt történhetett, amit ő végzett rajta. Smith ítéletének kimondásakor Geraldine Andrews bíró úgy jellemezte Ayeeshia-t, mint egy törékeny pici lányt, akit rosszindulatúan összevertek.

„Semmilyen nyilvánvaló indok nélkül oltották ki az életét brutális ütlegelésekkel a hálószobájában, a játékai között.” — mondta a bírónő. A vad erőszakos viselkedés nem az első, nem egy egyedülálló eset volt, és Smith „robbanó kedélyállapotú” volt — tette hozzá.

_89142549_ajsinjuries

Andrew bírónő Ayeeshia anyját „fondorlatos, manipulatív és önző fiatal nőnek” nevezte. A nyomozás során az is kiderült, hogy Smith és Rigby rendszeres drogfogyasztók voltak, és tartottak drogot a kislány egyik edényében is.

A bírónő szerint, Smith felkészült arra, hogy hazugságot hazugságra halmozzon és nem mutatott semmilyen megbánást. Rigby pedig tudatában volt annak, hogy Ayeeshia veszélyben volt, de nem tett semmit. A bírónő az ítélethozatalkor azt mondta Rigbynek, hogy élete végéig abban a tudatban kell élnie, hogy nem tett semmit akkor, amikor tudott volna, vagy kellett volna tennie.

Ayeeshiát már jól ismerték a szociális szolgálatok Derbgyshire-i Kerületi Önkormányzatnál, miután a terhes anyját egy garázsban találták meg. Ugyanis, ő ott élt akkor. Aztán pedig egy lakásban helyezték el Swadlincote-ban. Ayeesha biológiai apja Ricky Booth azt mondta, hogy többször is felhívta a szociális szolgálatokat, hetekkel Ayeesha halála előtt, hogy figyelmeztesse őket arra, hogy a kislánya komoly veszélyben van. Fényképeket is adott nekik, amelyeken látszanak a kislánya sérülései.

„Valakinek felelnie kell a szociális szolgálatok közül azért, hogy ez megtörtént” — állt az egyik családi nyilatkozatban, amit a család szóvivője, Robert Wade olvasott fel. Elmondása szerint, Ayeesha hamvasztását követően, Smith elvitte a kislánya hamvait a temetkezési vállalkozótól.

„Nem tudjuk, hol lehetnek a hamvak, és szeretnénk, ha visszakaphatnánk, hogy a család végső nyugalomba helyezhesse Ayeeshia Jane-t” — mondta Wade.

A gyerekek ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények megelőzésére létrejött nemzeti egyesület (NSPCC) szóvivője szerint, „helyes ítélet született Ayeeshia brutális meggyilkolásának az elkövetői ellen; sokak számára érthetetlen, hogy a szülők hogyan tehetik ki a saját húsukat és vérüket ilyen bántalmazásnak.” A szóvivő szerint, sajnos, nem ez az első ilyen komoly eset az országban, és nagyon kétséges, hogy ez az eset előreviszi a gyermekvédelem ügyét.    Forrás: www.bbc.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára