A Temze kitört a medréből, áradást okozva Putney-ban és Richmondban.

surreysearch

A hétvégi esőzéseknek köszönhetően, számos autót, köztük a jellegzetes londoni fekete taxit is láthattuk a tavaszi áradás csapdájába esni Putney Embankmentnél, vasárnap este. Richmondban kétszer is ki kellett hívni a Surrey Search and Rescue (vízi mentők) csapatát, hogy segítsenek az embereknek, akik beragadtak a gyorsan növekvő árban.

A legénység a jó feltételek miatt éppen a folyón próbálta betanítani az újoncokat vasárnap este 5:30-kor, amikor látták, hogy több jármű már részben elsüllyedt a vízben. Amikor ellenőrizték, hogy nem ülnek-e emberek az autókban, észrevettek két férfit egy fehér BMW-ben, akik segítségért integettek feléjük. Aztán, kb. 100 méterre a feljebb, felfigyeltek két nőre, akik egy padon ragadtak.

surreysearch1

A Surrey Search and Rescue szóvivője szerint, a fehér BMW automata volt, amiben be volt kapcsolva az automata kézifék, amit így nem tudtak megmozdítani. „A két férfit kivittük a folyóból, aztán feljebb 100 méterre észrevettünk két nők egy padon, ami teljesen körül volt véve vízzel. Értük mentünk, és kivittük őket is a fűre. Mindannyian jól voltak, de nagyon meglepődtek azon, hogy milyen gyorsan megemelkedett a vízszint.” — mondta.

James Rossel, a Surrey and Rescue árvízért felelős osztályának a vezetője azt mondta, hogy nagyon örülnek annak, hogy jó helyen voltak jó időben.

„A Temze árapály szakaszán voltunk oktató gyakorlaton, amikor a kivételesen magas dagály nagyon gyors áradást okozott, ami nagyszerű volt az újoncok számára.”

Az árvízi riasztás még mindig érvényben van Putney Bridge-től Teddington Weirig, ill. a következő helyeken, ahol valószínű az áradás lehetősége: Putney Embankment (SW15), Cheswick Mall és Strand on the Green (W4), Thames Bank (SW14), Ranelagh Drive (TW1), Friars Lane és Water Lane (TW9), Riverside és The Embankment Twickenhamnél, és Towpath Teddington Locknál.    Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára