A környékbeli lakosok sokan nem mernek az utcára menni, miután kitudódott, hogy Camden környékén, London északi felén elszabadult a világ egyik leghalálosabb mérges kígyója.

417663

Mint kiderült, a kígyó már január 5-e óta nincs meg, de csak pár napja plakátolták ki, hogy eltűnt. Camden területén számos lámpaoszlopra és fára is figyelmeztető üzeneteket raktak ki a környékbeli lakosok számára. A posztereken az áll, hogy mindenki legyen elővigyázatos, és aki a környéken lakik az nézzen szét otthonában a biztonság kedvéért, ugyanis az eltűnt állat, mint a kígyók általában, a melegebb , sötét helyeket kedveli. Elbújhat az ágy alá, a sarokba a mosógép vagy a hűtő mögé is.

Nem csoda, hogy a környéken élők közül sokan nagyon félnek, ugyanis a kígyó mérge halálos. Az eltűnéséről szóló poszteren ki is van emelve pont ezért, hogy aki megtalálja, meg ne próbáljon a közelébe menni, mert a mérgéből mindössze egy csepp is elég egy emberi élet kioltásához.

CYhdiFiWQAAUu6s

A fekete mamba

A világ leggyorsabb kígyója, eléri az óránkénti 20 km/h-s sebességet. Afrika leghosszabb mérgeskígyója – elérheti a 4,3 métert is, de átlagos hossza 2,5 méter. Alapvetően nappal aktív állat és odúkban, sötét helyeken szeret lakni, ahol senki nem zavarja.

A neve megtévesztő, mert az állat nem fekete. A legtöbb mamba sötét olíva zöld, szürkésbarna vagy metálszürke színű. A nevére vonatkozó fekete jelzőt az adja, hogy a szája belülről olyan, mint a tinta.

A mérge blokkolja az izomidegi kapcsolódásokat, vagyis azokat a jeleket, amelyek az agyból az idegrendszeren keresztül az izmokba áramlanak, így állandó bénulást okoz. Az áldozat a légzőizmok bénulása miatt, fulladástól hal meg.

Az egyébként Rosie névre hallgató állatot jelenleg is keresik. A szerencsés megtalálónak még jutalmat is felajánlottak. Reméljük, hogy minél hamarabb meglesz, mert így biztos elég sokan rosszul alszanak este.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]