Háborúba keveredhet Nagy-Britannia is - a védelmi miniszter közölte, "habozás nélkül hajlandók vagyunk további lépéseket tenni" 1

Grant Shapps védelmi miniszter kijelentette, hogy a brit katonai erők készek fellépni a Vörös-tengeren teherhajókat célzó húti lázadók ellen. Egy újságcikkben azt írta, hogy az Egyesült Királyság “hajlandó közvetlen lépéseket tenni” a kulcsfontosságú hajózási útvonal védelme érdekében.

Háborúba keveredhet Nagy-Britannia is - a védelmi miniszter közölte, "habozás nélkül hajlandók vagyunk további lépéseket tenni" 3

Kiemelve, hogy egy brit hadihajó decemberben lelőtt egy feltételezett drónt a Vörös-tengeren, Shapps azt mondta, “habozás nélkül hajlandók vagyunk további lépéseket tenni”. A hútik az izraeli-hamász háború kezdete óta folyamatosan vesznek célba külföldi hajókat.

Az Irán által támogatott lázadócsoport támogatásáról biztosította a Hamaszt, és azt mondta, hogy az Izraelbe tartó hajókat veszik célba, és több mint 100 drón- és rakétatámadást indítottak. Az amerikai és a brit hadihajók hatalmas költségek árán lőtték le ezeket a rakétákat és drónokat, de most figyelmeztették a hútikat, hogy álljanak le, vagy katonai megtorlás következik.

A Daily Telegraphban megjelent cikkében Shapps ezt írta: “A hútikat nem szabad félvállról venni és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy felelősségre vonjuk az ellenséges szervezeteket a törvénytelen támadásokért. A Vörös-tengeren folytatott folyamatos agresszió az egész régióra kiterjedő konfliktust válthat ki.”

Ha a Vörös-tengert nem védjük meg, az felbátoríthatja azokat, akik máshol akarnak támadásokat kezdeményezni, beleértve a Dél-kínai-tengert és a Krím-félszigetet is. Shapps úr azt mondta, hogy a helyzet “egyfajta próbatétel a nemzetközi közösség számára”, és az Egyesült Királyságnak szilárdan ki kell állnia szövetségesei mellett.

Az Egyesült Államok decemberben nemzetközi haditengerészeti hadműveletet indított a térségben tartózkodó hajók védelmére. Az Egyesült Királyság, Kanada, Franciaország, Bahrein, Norvégia és Spanyolország pedig csatlakozott. A szövetség részeként a HMS Diamond – egy brit Type 45 Destroyer – lelőtt egy feltételezett támadó drónt ugyanabban a hónapban. A védelmi minisztérium közölte, hogy évtizedek óta ez volt az első alkalom, hogy a Királyi Haditengerészet légi célpontot semmisített meg.

A térségben tartózkodó amerikai hadihajók helikopterei pedig reagáltak a segélyhívásra – és miután rájuk lőttek, három hajót elsüllyesztettek “önvédelemből”. A legénység életét vesztette, a negyedik hajó pedig elmenekült a területről.

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és szövetségeseik számára az a probléma, hogy a hútik rakétakilövő állomásainak célba vétele súlyosan elmélyítené a jelenlegi közel-keleti válságot, ami potenciálisan közvetlen konfrontációba vonná a Nyugatot és Iránt. A Nyugatot ez úgy ábrázolná, mint aki Izrael oldalán csatlakozik a gázai konfliktushoz.

A Vörös-tenger a világ egyik legfontosabb hajózási útvonala, mivel összeköti az európai piacokat Ázsiával. A globális kereskedelem körülbelül 12%-a a Bab El Mandeb-szoroson keresztül halad át, közel ahhoz a helyhez, ahol a hútik a hajókat rendre célba veszik. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a húti támadások miatt drágulhatnak az árak, mivel ez a Közel-Keleten termelt olaj- és cseppfolyósított földgáz szállításának is ez az egyik legfontosabb útvonala.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után