Az Eurozóna pénzügyminiszterei elfogadták a görögök reformcsomagját, amely alapfeltétele volt annak, hogy megkaphassák az EU által ígért pénzügyi mentőcsomagot.

flags

A csomag szerint a görögök több területen is minőségi javulást terveznek.
Szeretnék visszafogni a feketekereskedelem azon részét, amely a dohány és üzemanyag csempészetért, és a pénzmosásért felelős.

Úgy vélik a korrupcióval is fel tudják venni a harcot. Elmondásuk szerint a korrupció megszüntetése nemzeti fontossággal bír.
Korszerűsítenék a nyugdíjrendszert és az adóbeszedési törvényeket is.

A teljes közkiadás 56%-át teszik ki a különböző segélyek és ellátások. Ezek javítására is több tervezettel készültek Athénban. Egy olyan rendszert szeretnének bevezetni, amely nem teszi lehetővé a közellátásokkal való visszaélést.

Mindemellett különböző adócsomagokat szeretnének készíteni, függően attól, ki milyen társadalmi csoportba tartozik.

Part-PAR-Par8090940-1-1-0

Szeretnék, ha az adócsalással kapcsolatos bűncselekményeket, amennyire csak lehet, minimalizálni tudnák.
Mindenképpen javulást szeretnének elérni az egészségügyben. Nem csak annak fejlődésében, de azok kiadásai terén is.

A bankok és ügyfeleik hitelfizetési problémájának megoldására is keresik a hosszú távú megoldást, lépéseket tennének a bankok felé egy új csődtörvény kidolgozása érdekében, amelyre rengeteg háztartásnak szüksége lenne.
Szeretnének továbbá a munkaerőpiacra is egy olyan tervezetet létrehozni, amely mind a munkáltatót, mind a munkavállalót védi. A későbbiekben szeretnék emelni a minimálbért is.

Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági tagja szerint Németország pénteki döntése teheti fel az i-re a pontot a görög válságkezeléssel kapcsolatban.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.com/news/world-europe-31606986

Jakab Norbert