A St. Pancrasból induló vasúti szerelvényen, West Hampstead megálló környékén az egyik utas füstöt észlelt, és azonnal meghúzta a vészjelzőt.

london vonat füst hunglia

Csütörtökön, nem sokkal 13:00 után körülbelül egy órán át voltak a füsttel telített metrókocsikban és alagútban az emberek. A pánik azonnal testet öltött, az emberek nagyon megrémültek, mesélte Robin Johnston, az egyik utas.

„Megérkeztünk a West Hampstead megállóhoz, amikor füst szagra lettem figyelmes. Olyan volt, mintha gumit égetnének. Rövid időn belül az egész kocsit megtöltötte a füst.” – mesélte az egyik utas.

Az ügyvéd, aki találkozóra utazott Liecesterből Londonba elmondta, hogy a hirtelen jött pánik után az emberek és a személyzet lélekjelenlétének köszönhetően többen elkezdték nyugtatni a rémültebb utasokat.

füst vonat london hunglia

Végül elérték azt a pontot, amikor a személyzet azt tanácsolta, hagyják el a vagonokat és induljanak el visszafelé a sínek mentén.

„Még mindig fáj a fejem, a füstöt vágni lehetett, az emberek csak köhögtek, alig kaptak levegőt.” – mondta az ügyvéd.

A 34 éves férfi elismerte a személyzet munkáját, és úgy vélte a kimért brit mentalitásnak köszönhető, hogy nem történt komolyabb baj.

Az utasoknak nem esett bajuk, mindenki épségben megúszta a „füstös kalandot”. A szerelvényt a telephelyükre szállították és a probléma okát jelenleg is vizsgálják.
14:10-kor újra igénybe lehetett venni a járatot, ezúttal már füstmentesen.

Az üzemeltető természetesen közleményt adott ki, melyben elnézést kért az utasoktól a késések és a felmerült probléma miatt.

A szolgáltató és az utasok álláspontja nem egyezik meg a történésekkel kapcsolatban így az ügyben további nyomozás várható.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/passengers-trapped-in-tunnel-for-an-hour-as-carriage-fills-with-smoke-10073148.html

Jakab Norbert