utazás oltás pcr teszt

Ha eddig nem lett volna elég olyan hír, amely leba…csapja a biztosítékot sokaknál, akkor itt a legfrissebb infó, hogy állítólag mire készül a brit kormány. A helyzet ugyanis az, hogy a tervek szerint az oltatlanoknak mind drágábbá, mind körülményesebbé akarják tenni az utazást, ráadásul egyes értesülések szerint, az ország kategóriájától függetlenül.

utazás oltás pcr teszt

A jelentések szerint a brit kormány azt tervezi, hogy az oltatlan utazóknak két PCR -tesztet kell csinálniuk, miután bármelyik országból visszatérnek az Egyesült Királyságba. Sőt, Bárki, aki nem kapta meg mindkét adag Covid-19 elleni védőoltást, hazatérvén akár tíz nap karanténra is számíthat. Ezzel akarják (most már egyre inkább mondhatjuk azt, hogy teljesen egyértelműen) mindenki tudtára adni, hogy aki nincs beoltva, vagy nem is akarja beoltatni magát a szigetországban lakók közül, az semmi jóra ne számítson.

Ezek az új korlátozások állítólag az utazási szabályok felülvizsgálatának részét képezik, amelyeket a miniszterek várhatóan a hét második felében hagynak majd jóvá.

Aki viszont be van oltva, az örülhet, mert könnyítések jönnek…

A hírek szerint a legújabb módosítások enyhíteni fogják a teljesen beoltott utazni vágyó személyekre vonatkozó szabályokat. Jelenleg az utazóknak az indulás előtt maximum 72 órával egy gyorstesztet kell elvégezniük, csak eztán szállhatnak fel az Egyesült Királyságba tartó járatokra és kompokra. Ezt azonban a beoltottak számára el akarják törölni, átlagosan utazásonként 30 fonttal csökkentve a költségeket. Egy másik opció az lenne, hogy az utazók használnák az NHS ingyenes gyorstesztjeit.

Ha ez önmagában még nem lenne elég jó hír, az Egyesült Királyságba való megérkezés utáni PCR-teszt követelményét is el akarják törölni azoknak, akik be vannak oltva. Ez átlagosan körülbelül 75 fontot jelent minden embernek utazásonként.

A jelentések szerint a változtatások valószínűleg október 4 -től lépnének életbe. Sajid Javid egészségügyi miniszter egyébként ezen a héten korábban már jelezte, hogy a teljesen beoltott utazóknál a PCR teszt helyett el fogják fogadni a sima gyors tesztek eredményét is.

Mr. Javid kedden azt mondta a parlament alsóházában tartott beszéde alkalmával, hogy a nemzetközi utazási szabályok módosítását Grant Shapps közlekedési miniszter jelenti majd be „amint mindennel elkészül”.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után