Friss hír az oltási tanúsítványok kapcsán, és hogy mikor teszik közzé a "zöld listás" országokat Angliában 1

Lehet, hogy az NHS mobilalkalmazás kibővítése az oltási tanúsítványokhoz, nem lesz kész addigra, mire május 17-én a brit kormány feloldja a nemzetközi utazásokra vonatkozó tilalmat – közölte a miniszterelnök szóvivője.

Friss hír az oltási tanúsítványok kapcsán, és hogy mikor teszik közzé a "zöld listás" országokat Angliában 3

A miniszterektől származó legfrissebb hírek szerint a jelzőlámpás rendszer bevezetését követően Európa túlnyomó része, valamint az USA is a „zöld listára” fog kerülni. Májusban azonban lehet, hogy még csak kb. 10 EU tagállam lesz a zöld listán, és sok újabb ország majd csak júniusban kerül rá az első felülvizsgálat után.

A brit kormány pénteken fogja kihirdetni hogy mely országok kerülnek a „zöld listára” – ezekről a helyekről az Angliába érkezőknek május 17-től nem kell karanténba vonulniuk -, majd ezt követően a listát három hetente felül fogják vizsgálni.

A brit kormány ugyanakkor azt is elárulta, hogy nem tervezik előrébb hozni a feloldandó utolsó korlátozások dátumát, ami a jelen állás szerint június 21. lesz. Ez sajnálatos, ugyanis a Downing Street szerint a járávánnyal kapcsolatos statisztikai adatok a vártnál is sokkal bíztatóbbak.

Neil Ferguson epidemiológus professzor pedig azt nyilatkozta, hogy „meglehetősen optimista”, hogy nyárra az élet már majdnem olyan lesz, mint a járvány előtt volt. A londoni Imperial College szakértője, aki a kormány egyik tanácsadója is egyben, azt is elmondta, hogy a halálesetekről és a fertőzöttekről szóló adatok “nagyon biztatóak”, és nem valószínű, hogy az NHS újra túlterhelődne a közeljövőben.

Az EU területén belüli utazásokat illetően pedig Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elmondta: „A már beoltott, és a jó egészségügyi helyzettel rendelkező országokból származó látogatókat újra szeretettel várja az Európai Unió… De ha újabb variánsok jelennek meg, akkor gyorsan kell cselekednünk: ezért javasoljuk egy ún. Vészhelyzeti mechanizmus bevezetését.”         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után