Friss: Covidos az angol királynő – eddig ennyit lehet tudni az állapotáról 1

Hivatalosan is bejelentették, hogy sajnos igaz a hír, mely szerint Erzsébet királynő koronavírus-tesztje pozitív lett, nem sokkal az után, hogy fia, Charles is elkapta a Covidot még a hónap elején.

Friss: Covidos az angol királynő – eddig ennyit lehet tudni az állapotáról 3

A most 95 éves uralkodó állapotáról annyit lehet tudni, hogy egyelőre „enyhébb megfázáshoz hasonló tüneteket” tapasztal, de arra számít, hogy ezen a héten a „könnyebb feladatköreit” el fogja tudni látni. A királynő azt követően betegedett meg, hogy bebizonyosodott, hogy közvetlen kapcsolatba került legidősebb fiával és egyben a trón örökösével, a walesi herceggel azon a héten, amikor ő volt Covidos.

A sokak által kicsit aggasztó bejelentésre alig néhány héttel azután került sor, hogy az ország leghosszabb ideig regnáló uralkodója február 6-án megünnepelhette a történelmi, platina jubileumát, vagyis, hogy 70 éve van már a trónon.

A Buckingham-palota közleményében ez olvasható: „A Buckingham-palota megerősíti, hogy a királynőnek ma pozitív lett a Covid-tesztje. Őfelsége enyhe, megfázáshoz hasonló tüneteket tapasztal, de arra számít, hogy a következő héten folytatni tudja a könnyebben elvégezhető feladatait. Továbbra is orvosi ellátásban fog részesülni, és minden Coviddal kapcsolatos útmutatást és előírást betart.”

A hír meglehetősen sok aggodalomra ad okot, egyrészt a királynő kora miatt, másrészt mivel az utóbbi hónapokban többször is voltak egészségügyi panaszai, illetve még egy éve sincs hogy a férjét elveszítette, ami szintén hatással lehet és jó eséllyel van is az egészségi állapotára. A királyi háztartásnak saját királyi orvosai vannak, a királynő orvosai pedig készen állnak az államfő gondozására és felügyeletére, Sir Huw Thomas professzor vezetésével.

A királynő úgy tudni, hogy már mind a három oltását megkapta, de október közepe óta az orvosok pihenésre kötelezték, és egy éjszakát kórházban is töltött, bár akkor azt mondták, hogy az csak kötelező jellegű időszerű vizsgálatok elvégzése miatt volt.

Azt feltételezik, hogy február 8-án, kedden töltött időt a királynő Charles-szal, a windsori kastélyban lévő otthonában, és a fiáról néhány nappal később derült ki, hogy Covidos, de ő szerencsére gyorsan felépült.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után