Fontos változás jön mindenkinek, aki autóval közlekedik Nagy-Britanniában 1

A Driving and Vehicle Licensing Agency (DVLA) ezentúl postázás helyett SMS-ben vagy e-mailben küld majd emlékeztetőket az útadó megfizetésére vonatkozóan mindenkinek, egy új rendszeren keresztül, amelynek más hasznos funkciói is lesznek az autósok számára.

Fontos változás jön mindenkinek, aki autóval közlekedik Nagy-Britanniában 3

Azonnali értesítések kerülnek tehát a továbbiakban kiküldésre mivel félő volt, hogy a sofőrök közül rengetegen egyszerűen elfelejtik befizetni az illetéket. Ez az adóbefizetéssel kapcsolatos változás azt jelenti, hogy a sofőröknek nem kell várniuk a postai úton érkező emlékeztetőkre. A változás a DVLA új Driver and vehicles online fiókszolgáltatásának része, amely minden járművezetői és járművel kapcsolatos információt egy helyen tartalmaz.

2021-ben a becslések szerint nem kevesebb, mint 119 millió fontnyi útadót nem fizettek be az emberek. Azt is megállapították, hogy a járművek 55%-a két hónapig vagy annál rövidebb ideig volt engedély nélkül.

A DVLA becslései szerint körülbelül 719 000 GBP-nyi engedély nélküli jármű közlekedik az utakon. Az új szolgáltatásra való feliratkozáskor a járművezetőknek meg kell adniuk személyes adataikat és érvényes jogosítványuk adatait vagy NI számukat.

Az új szolgáltatás nyilvános bétaverzióként indul, a DVLA pedig most arra kéri a járművezetőket, hogy próbálják ki az új funkciót, és adjanak róla visszajelzést. Julie Lennard, a DVLA vezérigazgatója méltatta az új intézkedéseket, hozzátéve, hogy ez segíteni fogja a sofőröket abban, hogy naprakészen tudják tartani az autójukkal kapcsolatos adatokat, és befizetni valókat.

Azt mondta: „Arra kérjük az autósokat, hogy segítsenek tesztelni a szolgáltatást. Ingyenes, és bárki egyszerűen regisztrálhat és hozhat létre egy fiókot. Ez az új szolgáltatás még fejlesztés alatt áll, és további funkciókat fogunk hozzáadni, de szeretnénk a lehető legkorábban hozzáférést biztosítani az ügyfeleknek, hogy kipróbálhassák, és visszajelzést kaphassunk.”

Miután az autósok létrehoztak maguknak egy fiókot e-mail címükkel és jelszavukkal, megtekinthetik jogosítványuk adatait, beleértve a büntetőpontokat is. Az egyéb funkciók közé tartozik a kapcsolattartási preferenciák megváltoztatása, valamint a postai adózási emlékeztetőkről való leiratkozás.

Az autósok megtekinthetik a hozzájuk regisztrált járműveket, valamint ezen járművek gépjárműadó- és MOT-státuszát is. Az új szolgáltatást csak a brit jogosítvánnyal rendelkezők vehetik igénybe.

Azok, akik még nem fizették be az adót, 80 font bírságot kockáztatnak, ha az illetőt rajtakapják, hogy az útadó befizetése nélkül vezet az úton. Ha a bírságot 28 napon belül nem fizetik be, a sofőr ellen büntetőeljárás indulhat, és a büntetés akár 1000 fontra is emelkedhet.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után