Fontos jogszabályváltozás mindenkinek, akinek kocsija van vagy lesz Nagy-Britanniában 1

Ha azon gondolkozol, hogy autót veszel ebben az évben, akkor nem árt, ha nem felejted el, hogy jóval több adót kellhet utána fizetned, ha a vásárlást nem ejtetted meg áprilisig.

pay-uk-driving-licence

Az új, április 1-től érvénybe lépő adótörvények ugyanis jelentősen megemelik a fizetendő összeget egyes modellekre, az új autókban a kibocsájtás mértékének változása miatt.

A jó hír az, hogy az útadó mértéke nem változott azoknál a járműveknél, amik már regisztrálva voltak, de azok, akik e dátum után teszik ezt, már jóval többet fizetnek majd sok esetben. A változtatásokat a volt kancellár George Osborne kezdeményezte, aki felhívta rá a figyelmet, hogy a legtöbb új autónak olyan alacsony már a kibocsájtása, hogy végül nem is fizetnek adót utána – ezzel pedig a Kincstár millióktól esik el.

ryftfdhyfgjh
jelenlegi díjak

Az árpilis 1 után regisztrált autóknak az első évért egyszeri összegben kell fizetniük, az összeg pedig attól függ, hogy mennyi a jármű szén-dioxid kibocsájtása g/km-ben mérve. A második évtől aztán egységesen 140 fontot kell majd utánuk fizetni, kivéve az olyan autóknál, ahol egyáltalán nincs kibocsájtás – az elektromosoknál. A legjelentősebb változást az első évi egyszeri díj hozza, amely drasztikusan megemelheti az összeget az olyan autóknál, amiknek nagyobb a kibocsájtása. Míg ellenben a standard díj csökkentheti a kiadást egyes modelleknél. Ezen kívül, azok után az autók után, amelyek 40 000 fontnál többe kerülnek, további 310 font éves díjat kell majd fizetni a vásárlás utáni második és hatodik év között.

capture40
új díjak

Összehasonlításképp, ez azt jelenti, hogy egy olyan autó után, amely 151 g/km-t bocsájt ki, 500 fontot kell  fizetni a 180 helyett. Egy 171 g/km kibocsájtású jármű adója pedig 295 fontról 800-ra emelkedik.

James Hind, a carwow.co.uk alapítója szerint „Egyes modellek jelentősen többe fognak kerülni adózási szempontból minden évben, tehát hosszú távú megtakarítás céljából megéri autót vásárolni, mielőtt az új rendszer életbe lép. A hibrid autók és a kis benzin-fogyasztású autók után lesz majd a legolcsóbb adózni, ha április 1 előtt vásárolják őket.”   Forrás: Metro   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után