Fontos, friss hírek a brit kormány terveiről – új választások, jövedelemadó csökkentés, még tovább emelhetik a minimálbért… 1

A Downing Street a hírek szerint 2024 őszére tervezi a következő általános választást, és úgy véli, hogy ezáltal maximalizálja a Tory Párt esélyeit a győzelemre – állítja egy új jelentés.

Fontos, friss hírek a brit kormány terveiről – új választások, jövedelemadó csökkentés, még tovább emelhetik a minimálbért… 3

Nincs pontos dátum, de Rishi Sunak csapata állítólag jövő év októberére vagy novemberére készül. A reményeik szerint két évvel a miniszterelnöki pozíció megszerzése után már javul annyit a gazdaság, hogy ez fellendíti újraválasztási esélyeit. Felmerült az is, hogy Mr. Sunak és Jeremy Hunt, brit pénzügyminiszter az őszi költségvetés során a jövedelemadó fő adókulcsának csökkentését is bejelenti – amelyet 2024 áprilisában hajtanának majd végre.

Ez egybeeshet az országos nemzeti létminimum jövő tavaszi emelésével is, miközben a hírek szerint arra is készülnek, hogy az alsó korhatárát 23-ról 21 évre csökkentik. A szakértők azt tanácsolják, hogy a nemzeti létminimumot óránként 10,42 fontról 11,16 fontra vagy még többre kell emelni, a megélhetési költségek válsága közepette.

Egy magas rangú kormányzati forrás a The Timesnak azt mondta: “Az egész arról szól, hogy az emberek úgy érezzék, hogy több pénz van a zsebükben, mire a következő választásokig eljutunk.”

A tisztviselők azt is remélik, hogy a vitatott illegális migrációról szóló törvény hatályba lép, és csökken a Csatornán át érkező menekültek száma. Sokan határozottan elutasították az előrehozott választások kiírásának ötletét, mivel a konzervatívok a statisztikák és közvéleménykutatások szerint a Munkáspárt mögött kullognak jelenleg. A jelenlegi adatok szerint átlagosan 18 százalékponttal előzi meg a munkáspárt a kormányon lévő torykat. Ez a különbség 24 pont volt, amikor Sunak októberben átvette a vezetést.

Legkésőbb 2025 januárjában lehet általános választást tartani. A toryk 13 éve vannak hatalmon, de az elmúlt években számtalan botrány övezte a pártot és vezetőségét. Boris Johnson tavaly szégyenszemre kénytelen volt lemondani, és jelenleg is annak a vizsgálata folyik, hogy félrevezette-e a képviselőket a Downing Street-i partik kapcsán, amik a lockdown alatt zajlottak.

Liz Truss ezután a brit történelem legrövidebb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke lett, a katasztrofális miniköltségvetése ugyanis egy súlyos helyzetbe sodorta a gazdaságot, aminek következtében neki is távoznia kellett a posztjáról.

Mr. Sunak sem volt mentes a botrányoktól, de a szövetségesei azt mondják, hogy nagyon igyekszik, hogy ő legyen az, aki pozitív változásokat hoz a nehéz időszak után. A Downing Street nem volt hajlandó nyilatkozni a következő általános választások időpontja kapcsán.

A kormány egyik szóvivője azonban azt mondta, hogy „a kormány gazdasági prioritása jelenleg az infláció csökkentése”.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után