A Noa vihar ma éri el Nagy-Britannia partjait 1

A Noa vihar ma 110 km/órás széllökésekkel csap le az Egyesült Királyság területén, és a meteorológusok arra is figyelmeztetnek, hogy az ország egyes részein hó is eshet.

A Noa vihar ma éri el Nagy-Britannia partjait 3

A sokak számára napsütéses húsvéti hétvégét borongós időjárási körülmények követik, és most újabb heves felhőszakadások várhatók. A húsvét vasárnapi jó idő  majdnem megdöntötte az idei  eddigi 17,8 Celsius-fokos hőmérsékleti rekordot, de ehelyett végül csak 17,3 fokot mértek a Surrey területén lévő Chertseyben.

A brit meteorológiai intézet egy sor sárga időjárási figyelmeztetést adott ki szerdára, figyelmeztetve az embereket az erős szél miatti esetleges fennakadásokra a közlekedésben és más szolgáltatások terén. A Meteo France által Storm Noa névre keresztelt időjárási rendszer az előrejelzések szerint a nap folyamán erősödni fog, és a délnyugat-angliai tengerparti területek, különösen Devon és Cornwall lesznek valószínűleg a leginkább érintett területek.

A sárga időjárási figyelmeztetések a rendkívül erős szélre vonatkoznak. Az egyik Észak-Írországra vonatkozik, míg a másik Anglia egész déli partjára vonatkozik.

A Noa vihar ma éri el Nagy-Britannia partjait 4

A riasztások potenciális áramkimaradásokra és nagy hullámokra hívják fel a figyelmet a déli és nyugati part menti területeken, ahol akár 110 km/órás széllökések is várhatók. A kellemetlen szeles esős idő ellenére az évszakra jellemző átlag körüli hőmérsékletek várhatók.

A Noa vihar ma éri el Nagy-Britannia partjait 5

Az Egyesült Királyságon keresztül lassan kelet felé haladó alacsony légnyomású légtömeg felelős a drámaian erős szeles időért, az alacsony hőmérsékletért, a heves esőzésekért és egyes helyeken állítólag még hó is eshet majd.

Bár az időjárás egy elnevezett vihar Franciaországban, a meteorológiai brit hivatal nem adott neki nevet. Az első vihar, amelyet a Met Office vagy az ír vagy holland meteorológiai intézet el fog nevezni ebben a szezonban, az Antoni vihar lesz, a 2022/23-as névlistának megfelelően.

Matthew Lehnert, a Met Office főmeteorológusa elmondta: „Az alacsony nyomású rendszer nedves és szeles időt hoz ma és holnap. A sűrű felhőzet és a heves esőzés továbbra is nyugat felől érkezik, 50-60 mérföld/órás széllel a nyugati partok mentén. Valószínűleg az éjszaka folyamán hó is hullik  majd Skócia hegyvidéki részein. Hűvös idő lesz, nyugaton 7 és 10 fok között, délkeleten 11 és 13 fok közötti hőmérséklet várható, de az erős szélben hidegebbnek fog érződni.”

A meteorológiai intézet arra számít, hogy ez a tendencia a hét hátralévő részében is folytatódik, csütörtökön sokfelé napsütés és heves záporok várhatók, pénteken délen pedig tartós esőt jósolnak. A hétvégén és a jövő héten valószínűleg szárazabb és világosabb lesz az idő, és a hőmérséklet újból emelkedni kezd majd.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után