Fontos bejelentés következik ma az új brit pénzügyminisztertől 1

Az új brit pénzügyminiszter, Jeremy Hunt a mai napon egy kulcsfontosságú bejelentést tervez a Nagy-Britanniát sújtó pénzügyi zűrzavar enyhítésére irányuló újabb erőfeszítés részeként.

Fontos bejelentés következik ma az új brit pénzügyminisztertől 3

Ez a második alkalom, hogy a főbb adó- és beruházási tervek bejelentésének időpontját a néhány héttel ezelőtti „miniköltségvetésre” adott katasztrofális reakciók nyomán előrébb hozzák, miután Liz Truss miniszterelnöksége alatt a gazdaság alig néhány hét után már az első költségvetési bejelentést követően káoszba süllyedt.

A nyilatkozatot október 31-ről hozták előre a piacok megnyugtatása végett, bár a terv pontosabb részleteit a hírek szerint csak a hónap végén ismertetik majd. A terveket Jeremy Hunt fogja vázolni a mai nap folyamán, miután pénteken Kwasi Kwartenget váltotta a hatalmas nyomás alatt álló kormány pénzügyminiszteri posztján.

Valószínűleg egy formális költségvetési bejelentéshez fog hasonlítani, és várhatóan durva irányváltás lesz ez a kormány részéről, amire Mr. Hunt néhány napja már utalt is az egyik nyilatkozatában.

A politikai életben lezajlott néhány meglehetősen viharos nap után, amelyek során néhány tory képviselő nyíltan felszólította Trusst, hogy távozzon, a pénzügyminiszter még ma megteszi ezt a nyilatkozatot, majd ezt követően a parlament alsóházában is beszédet mond a képviselőknek. Már előre figyelmeztetett, hogy a beruházások csökkentésére és újabb hátraarcokra lehet majd számítani az ígért adócsökkentéseket illetően.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a Mr. Hunt felgyorsította az új tervek kidolgozásának folyamatát – amelyeket teljes egészében Halloweenkor fognak közzétenni – a miniszterelnökkel a hétvégén folytatott válságértekezletet követően. A Pénzügyminisztérium szerint Hunt úr vasárnap este találkozott a Bank of England elnökével és az Adósságkezelési Iroda vezetőjével is, hogy tájékoztassa őket az új tervekről.

Eközben Rishi Sunak és szövetségesei állítólag összehangolt támadást akarnak indítani Mrs. Truss elűzésére, akinek egyesek szerint már csak napjai vannak hátra miniszterelnökként, mivel a kormánypárt tagjai közt egyre mérgezőbbé és lázadóbbá vált a hangulat. Maga Hunt is kénytelen volt kihangsúlyozni, hogy a kormányfő irányít és ura a helyzetnek, miközben néhány olyan javaslat is elhangzott, hogy lehet, hogy inkább Mr. Hunt kéne, hogy átvegye tőle a stafétát.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után