Kevesebb, mint 2 hónappal hatalomra kerülése után nyíltan lemondásra szólították fel az új brit miniszterelnököt! 1

Alig pár hete, hogy Mrs. Truss hatalomra került, máris véget akarnak vetni miniszterelnöki pályafutásának. Három tory képviselő is nyíltan felszólította ugyanis Liz Trusst, hogy mondjon le, mivel egyre nagyobb rajta a nyomás, és úgy tűnik nem tudja kezelni az egyre romló gazdasági helyzetet.

Kevesebb, mint 2 hónappal hatalomra kerülése után nyíltan lemondásra szólították fel az új brit miniszterelnököt! 3

A parlamenti képviselők közül Crispin Blunt, Jamie Wallis és Andrew Bridgenis egybehangzóan azt mondták, hogy a miniszterelnöknek vissza azonnal távoznia kell, a katasztrofális hathetes pályafutása után. Crispin Blunt, a Reigate parlamenti képviselője a Channel 4 Andrew Neil Show című műsorában így nyilatkozott: „Úgy gondolom, hogy a játéknak vége, és most az a kérdés, hogy miként oldjuk meg hogy ki legyen az útódja.”

Vasárnap este őt Andrew Bridgen követte, aki a Telegraphnak azt mondta: „Ez így egyszerűen nem mehet tovább!”

Mr. Bridgen, aki a nyáron Rishi Sunakot támogatta a tory vezetői versenyben, azt mondta: “Hazánk, a népe és pártunk egyaránt jobbat érdemelnek.”

Jamie Wallis, tory képviselő szintén megerősítette, hogy levélben kérte Trusst, hogy álljon félre. A parlamenti párt más vezető személyiségei szintén mélységes aggodalmukat fejezték ki Truss vezetésével kapcsolatban, de ők egyelőre nem szólították fel nyíltan, hogy távozzon. Blunt azonban, aki Jeremy Huntot támogatta a vezetői versenyben, vasárnap kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt mondta, hogy a legtöbb kollégája „világosan látja és egyetért abban, hogy Truss miniszterelnöki tekintélye végzetes sérüléseket szenvedett el”.

Kevesebb, mint 2 hónappal hatalomra kerülése után nyíltan lemondásra szólították fel az új brit miniszterelnököt! 4

„Most kell mennie, mert nem tudja megnyerni sem pedig megtartani, sem a kollégái, sem a nyilvánosság sem pedig a könyörtelen média bizalmát. A nyilvános megjelenéseivel kapcsolatos fő érzelmi reakciók most már a harag, a megvetés és a szánalom keveréke. A napnál is világosabb, hogy ennek nem szabad és nem lehet így folytatódnia.” – mondta.

Arra szólította fel a korábbi vezető jelölteket, Sunakot, Huntot és Penny Mordauntot, hogy fogjanak össze, hogy kivezessék a pártot ebből a jelenlegi válságból. Jamie Wallis, közzétette Trussnak küldött levelét, amelyben azt írta, hogy szerinte ő nem képes egyesíteni ezt a jelenleg megosztott pártot.

Wallis úr, aki az év elején nyilvánosságra hozta hogy transznemű, azt mondta a miniszterelnöknek: „Rendkívül kellemetlen volt azt nézni, ahogy a vezető kollégák kihasználják a transzneműek jogainak kérdését, és arra használják fel, hogy olcsó politikai pontokat szerezzenek. Ön úgy döntött, hogy nem kérdőjelezi meg ezt a magatartást, és most pedig úgy döntött, hogy ugyanezeket a kollégákat ülteti maga mellé a kormányában.”

Hunt, akit jelen pillanatban a kormány legstabilabb emberének tartanak, vasárnap kitartott amellett az álláspontja mellett, hogy „a miniszterelnök ura a helyzetnek”. Azt is elmondta a BBC Sunday With Laura Kuenssberg című műsorában, hogy két sikertelen vezetői verseny után „elfogyott” a motivációja a miniszterelnöki poszt megszerzésére.

Eközben George Osborne volt pénzügyminiszter, aki azóta már nem képviselő, azt mondta az Andrew Neil Show-ban, hogy Truss valószínűleg még „karácsony előtt” menni fog. Arra a kérdésre, hogy Truss megmenekülhet-e, azt mondta: „Valószínűleg nem.” Elismerte ugyanakkor, hogy “a helyzet kiszámíthatatlan”, és azt mondta, hogy természetesen “elképzelhető egy olyan helyzet”, hogy kimászik ebből, de nagyon valószínűtlennek tűnik.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után