Aggasztó hírek az egyik legismertebb Covid oltás körül 1

Az Egyesült Királyság lakosságát arra próbálja ösztönözni a kormány, hogy minél hamarabb adassák be a koronavírus elleni oltást annak ellenére, hogy mindeközben a vérrögök körüli aggodalom miatt az AstraZeneca oltást már több országban is felfüggesztették.

Aggasztó hírek az egyik legismertebb Covid oltás körül 3

A vakcina gyártója ragaszkodik ahhoz, hogy vakcinájuk igenis biztonságos, és az Egyesült Királyság gyógyszerszabályozója szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok “nem utalnak arra egyértelműen, hogy a vakcina lenne az oka” a vérrögök képződésének. Ennek ellenére már több mint egy tucat olyan ország van, ahol részlegesen vagy teljesen leálltak az oltás beadásával.

Írország vasárnap bejelentette, hogy “elővigyázatossági okokból” ideiglenesen felfüggeszti a fent említett oltás alkalmazását, miután Norvégiában több felnőttnél is súlyos véralvadásról és vérrögképződésről számoltak be, és négy embert kórházba is kellett szállítani emiatt. Vasárnap aztán Hollandia is közölte, hogy két hétre felfüggeszti a vakcina használatát hasonló okok miatt.

A Gyógyszerek és Egészségügyi Termékek Szabályozási Szerve (MHRA) szerint ugyanakkor az Egyesült Királyságban és az EU-ban beoltott, több mint 17 millió ember után rendelkezésre álló adatok nem utalnak arra, hogy megnövekedett kockázata lenne a vérrögképződésnek az AstraZeneca oltásnál.

A vasárnapi nap folyamán Olaszország északi régiója, Piemont is bejelentette, hogy átmenetileg felfüggeszti az AstraZeneca koronavírus vakcina beadását, miután Biella városban egy tanár meghalt alig egy napra rá, hogy megkapta az oltást.

Akárhogy Is, mostanra Dánia, Norvégia, Izland és Bulgária is bejelentette, hogy egy időre szüneteltetik az AstraZeneca oltás bevezetését, ugyanis mindegyik országban volt néhány vérrögképződéses eset, és egy ember életét is vesztette. Ami az Európán kívüli országokat illeti, Thaiföld volt az első olyan ország Európán kívül, amely egy időre leállította az oltás alkalmazását, ezt követte Kongó.

Március 10-ig összesen 30 esetről érkezett jelentés az EMA-nak, komoly mellékhatások kapcsán, közel ötmillió ember beoltását követően az Európai Gazdasági Térség területén. Ide tartozik a csütörtöki eset is, amikor egy 57 éves nő egy dél-bulgáriai faluból szívelégtelenségben halt meg 15 órával az AstraZeneca oltás beadását követően. Ausztriában pedig egy 49 éves nő életét vesztette, míg egy 35 éves nőnél tüdőembólia alakult ki és most lábadozik belőle.

A tudományos szakértői vélemények elsöprő többsége szerint nincs egyértelmű kapcsolat a vérrögök és az oltóanyag között, és a jelentett esetek könnyen lehetnek véletlenek…        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után