Egy autó a hétfői nap folyamán egy mobiltelefonokat árusító boltba hajtott Észak-Londonban, miközben a sofőr a rendőrök elől próbált meglépni.

_87910348_czjxofbwkaebv19

Az eset a főváros északi felén történt, Crouch End területén. A sofőrt rendőrautók üldözték és a hajszába még egy rendőrségi helikopter is bekapcsolódott, míg végül a Park Road-nál a jármű vezetője elszámolta magát, letért az útról és egy üzletnek vágódott. A kocsit vezető személy kiszállt az összetört autóból és gyalog próbált meg kereket oldani, de hamar elkapták és letartóztatták.

Mint azt később a jelentésekből kiderült, a rendőrség a gépjármű átkutatása során nagy mennyiségű kábítószerre bukkant, így érthető, hogy miért volt olyan sietős az „úriembernek”. Az utcát az igen látványos jeleneteket követően lezárták a helyszínelés és a törmelékek miatt.

image (1)

A baleset után a mentők is perceken belül megérkeztek, de jó hír, hogy személyi sérülés nem történt, csak az anyagi kár lett relatíve jelentős, ugyanis a karambol következtében több üzlet is komolyan megrongálódott. Még a sofőr is megúszta ép bőrrel, ami a kocsit és a boltot látva kész csoda. Az utcán áthaladó buszokat más irányba terelték ideiglenesen, így aki a környéken jár dolgozni, az számolhat késésekkel és forgalom elterelésekkel.

image (2)

A szemtanúk elbeszélései alapján a balesetkor a rendőrségi helikopter már fent körözött, így a gyalog menekülni próbáló bűnözőt könnyűszerrel tudták követni, és percek alatt kattant is a kis mancsán a bilincs. Ezt követően őt őrizetbe vették, és egy helyi kapitányságra vitték kihallgatni.

„A fickót üldözte a rendőrség és nagyon gyorsan hajtott keresztül a városon. Egyszer csak valamiért hirtelen kellett irányt váltania, de elmérte és a boltokba csapódott, igen nagy darabot kiszakítva az épület utcafront felőli részéből. Mindenhol törmelék van és az utcán egy rommá tört kocsi áll.” – számolt be a történtekről az egyik szemtanú.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy egy rendőrautó Muswell Hill-nél, hétfő délelőtt 10:20 körül megpróbálta megállítani a gyanúsítottat, aki nem állt meg. Majd az üldözés közben egy épületbe rohant. A fickó gyalog próbált elmenekülni, de hamar elfogták. A rendőrség az ügyben nyomozást indított.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára – még több hír, és sok hasznos dolog