Figyelem! Több szupermarket is bejelentette, hogy korlátozza a gyümölcsök és zöldségek eladását Nagy-Britanniában 1

A vásárlók korlátozásokkal szembesülnek szerte a szigetországban, miután több szupermarket is bejelentette, hogy az egyre fogyó készlet okán korlátozzák a megvásárolható zöldségek és gyümölcsök mennyiségét.

Figyelem! Több szupermarket is bejelentette, hogy korlátozza a gyümölcsök és zöldségek eladását Nagy-Britanniában 3

A paradicsom, a paprika, az uborka, a saláta, a zacskós saláta, a brokkoli, a karfiol és a málna esetében limitáljuk a megvásárolható termékek számát, méghozzá három csomagban – jelentette be ma az Asda.

Eközben Morrisons közölte, hogy szerdától vevőnként maximum két darab vagy csomag paradicsom, uborka, saláta és paprika lesz megvásárolható személyenként az üzleteikben. Az értesülések szerint rövidesen más szupermarket-óriások is be fognak vezetni hasonló átmeneti intézkedéseket.

A kiskereskedők állítólag úgy vélik, hogy a probléma a rossz időjárás, a szállítási problémák és az európai és afrikai gyenge terméshozamok keverékéből adódik.

Az emberek országszerte sokan osztották meg csalódottságukat a közösségi médiában, amiért bizonyos termékeket nem tudtak megvásárolni a boltokban. Üres polcokról tettek közzé képeket, és az egyik vásárló például azt írta alá, hogy „ez nem elfogadható”, míg egy másik nemes egyszerűséggel annyit kérdezett, hogy „mi folyik itt?”

Remélhetőleg a következő hetekben javulni fog a helyzet. Az Asda szóvivője így nyilatkozott: „A többi szupermarkethez hasonlóan mi is beszerzési nehézségekkel küzdünk egyes Dél-Spanyolországban és Észak-Afrikában termesztett termékek esetében. Átmeneti korlátozást vezettünk be néhány zöldség és gyümölcs esetében, így a vásárlók meg fogják tudni vásárolni a keresett termékeket.”

Figyelem! Több szupermarket is bejelentette, hogy korlátozza a gyümölcsök és zöldségek eladását Nagy-Britanniában 4

Andrew Opie, a brit szupermarketeket képviselő British Retail Consortium élelmiszer- és fenntarthatósági igazgatója a „nehéz időjárási viszonyokat” okolta a „betakarítás késedelme miatt”.

A marokkói termelőknek és beszállítóknak hideg hőmérséklettel, heves esőzésekkel, árvizekkel és törölt kompokkal kellett megküzdeniük az elmúlt három-négy hétben és mindez erősen befolyásolta a Nagy-Britanniába érkező gyümölcs mennyiségét.

A marokkói termelési problémák januárban kezdődtek a szokatlanul hideg éjszakai hőmérséklettel, amely befolyásolta a paradicsom érését. Ezekhez jöttek a rossz időjárás miatti kompjárat törlések, ami pedig a szállítást késlelteti. A Nagy-Britannia másik jelentős téli forrásából, Spanyolországból származó ellátást is súlyosan érintette az időjárás.

Egyes termelők arról is beszámoltak, hogy a magasabb villamosenergia-árak miatt csökkenteni kell az üvegházak használatát. A szupermarketek vezetői azt vizsgálják, milyen alternatívák állnak rendelkezésre Spanyolország és Észak-Afrika helyett.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után