Figyelem: Mától VÉGRE ismét enyhülnek a Nagy-Britanniában érvényes Covid utazási szabályok 1

Tizennyolc nappal azután, hogy a brit közlekedési miniszter kijelentette, hogy az Egyesült Királyságba utazó vagy visszatérő, teljesen beoltott személyek érkezés utáni tesztje hamarosan már nem lesz feltétele a beutazásnak, ezt a követelményt rengeteg ember örömére mától megszüntették.

Figyelem: Mától VÉGRE ismét enyhülnek a Nagy-Britanniában érvényes Covid utazási szabályok 3

Február 11-én hajnali 4 óra óta tehát a szigetországba érkezőknek már nem kell teszteket foglalniuk és csinálniuk az érkezés utáni 48 órában, amennyiben teljesen be vannak oltva. Grant Shapps miniszter csütörtök délután azt nyilatkozta a bejelentés kapcsán, hogy ez a változás „mérföldkőnek számít a nemzetközi utazások tekintetében”.

„Az Egyesült Királyság enyhítette a Covid-19 miatt bevezetett nemzetközi utazási intézkedéseket, és most a világ egyik legnyitottabb határokkal rendelkező országa – ezzel egyértelmű üzenetet küldve abban a tekintetben, hogy kinyitottunk és mindenkit várunk szeretettel. Miközben az utazási szektorunk gyorsan talpra áll, nagy léptekkel indulunk meg egy olyan jövő felé, ahol azt szeretnénk, hogy az utazások most már végleg korlátozások nélkül folyhassanak tovább. Ez az újabb enyhítés jó hír a családok, a vállalkozások és az utazási szektor számára egyaránt.” – mondta.

Julia Lo Bue-Said, az Advantage Travel Partnership vezérigazgatója üdvözölte a korlátozások enyhítésének hírét, de azt mondta: „Miközben a körülmények lassan alkalmasabbá válnak az utazáshoz, továbbra is vannak dolgok amik megbonyolítják. Az utazni vágyók számára továbbra is van egy jó pár bonyolult szabály, sokszor az úti céltól függően, illetve az oltatlanoknak a tesztelésre vonatkozóan, vagy a karanténnal kapcsolatban és sokaknak az oltási igazolvánnyal kapcsolatban.”

Az Abta utazási egyesület vezérigazgatója, Mark Tanzer ezt mondta: „A mai változások nagy előrelépést jelentenek az utazási ágazat és a nyaralók számára, és elismerik az utazás jelentőségét az emberek életében és az Egyesült Királyság gazdasága számára.”

2021 januárjában vezették be a tesztkövetelményeket, ami egy milliárdos méretű iparágat hozott létre a tesztelő cégek számára. Azóta a szabályok gyakran változtak. 2020 októberében már egyszer enyhítettek a tesztelési szabályokon, de az Omicron-változat terjedése miatt újra bevezették a PCR-teszteket és az indulás előtti gyorsteszteket, valamint a kötelező karantént.

A brit kormány becslései szerint egy átlagos család durván 100 fontot takarít meg a teszteken az újabb enyhítésnek köszönhetően, amikor visszatér az Egyesült Királyságba. Más országokban sok tengerentúli nyaralóhelyen azonban számos összetett szabály van érvényben még mindig, köztük tesztelésre vonatkozó szabályok is.

Az Egyesült Királyságba tartó, be nem oltott utazóknak indulás előtti tesztet és érkezés után PCR-tesztet még mindig csinálniuk kell – de már nem kell 10 napra karanténba vonulniuk. Emellett minden az országba érkező utasnak továbbra is ki kell töltenie az online utaskereső űrlapot (passenger locator form), amelyet azóta kissé leegyszerűsítettek a teljesen beoltott utazók számára.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után