Dirrrr… Nem kicsit vette le fejjel a sorompót a Deliveroo futár az egyik mélygarázsban Angliában (videó) 1

A Deliveroo egyik motoros futárja kis híján leesett a motorról, úgy megfejelte egy parkoló éppen lezáródó egyik sorompóját. Természetesen ezt annak köszönhette, hogy még menet közben is a mobiltelefonját nyomkodta.

Dirrrr… Nem kicsit vette le fejjel a sorompót a Deliveroo futár az egyik mélygarázsban Angliában (videó) 3

Az előtte haladó járműre szerelt kamera rögzítette az egész jelenetet, ami bár sokak arcára biztos mosolyt csal, azért sokkal rosszabbul is végződhetett volna. A fentről érkező sorompó szerencsére nem okozott nagy kárt annak ellenére, hogy az úriember telibe fejelte, mert a bukósisakja tompította az ütés erejét…

Bár szegény hősünk feje így is eléggé hátranyaklott az ütközés következtében. A futár egy pillanatra azt se tudta mi történt majd megáll, és amikor hátra néz, akkor veszi észre a lecsukódó nagy sárga „fémrudat”.

A futár előtt haladó jármű sofőrjét is lehet hallani a videón, amint kommentálja az eseményeket. A videót a UK Dash Cameras osztotta meg az interneten, miután a sofőr feltöltötte a felvételt.

Jól látszik rajta, hogy a futár srác egyáltalán nem látja a közelgő veszélyt, mert lefelé néz a telefonjára, miközben épp igyekszik elhagyni a többszintes parkolót. A motoron lévő nagy L betű arról tanúskodik, hogy még csak tanuló vezető… így végül is könnyebben el lehet neki nézni ezt az aprócska bakit.

A feje elég nagyot csattan a sorompón, ami a videón is hallatszik, úgyhogy mondhatni még elég olcsón megúszta, és csoda hogy nem esett hanyatt, bár az hogy szerencséje vagy pechje volt… az nézőpont kérdése. Az eset egyébként még októberben történt, de a videót csak néhány napja tették róla közzé.

Tilos kézben tartva használni a telefont autóban és motorkerékpáron egyaránt, vezetés közben, de még a forgalomban állva is, ugyanis a sofőrnek mindenkor teljes uralma alatt kell tartania a járművet. A törvényt  ily módon megszegő sofőr a szabályok szerint hat büntetőpontot és 200 font bírságot is kaphat (az agyrázkódás mellé bónuszként).   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után