Figyelem! Ennyivel fog csökkenni a fizetésünk elkölthető része Angliában a következő 2 évben 1

Az emberek illetve a háztartások rendelkezésre álló reáljövedelme több mint 7%-kal fog csökkenni a következő két évben az előrejelzések szerint.

Figyelem! Ennyivel fog csökkenni a fizetésünk elkölthető része Angliában a következő 2 évben 3

Ez az eddigi legnagyobb esés, amely a 2013-as szintre csökkenti vissza a brit jövedelmeket, vagyis pontosabban azoknak a vásárlóerejét. Az Institute for Fiscal Studies (IFS) igazgatója, Paul Johnson „egyszerűen megdöbbentőnek” nevezte, hogy a Nagy-Britanniában élőknek az adók befizetése után fennmaradó pénze ilyen mértékben csökken.

A meglehetősen borús adat a Költségvetési Felelősségi Hivatal (OBR) jelentéséből származik, amelyet Jeremy Hunt pénzügyminiszter őszi költségvetésének bejelentése során tettek közzé. Az Egyesült Királyság pénzügyeiről független elemzést készítő szervezet értékelése szerint az Egyesült Királyság már recesszióban van.

A jelentésben ez állt: „Az emelkedő árak erodálják a reálbéreket és összesen 7%-kal csökkentik az életszínvonalat a 2023-2024-ig tartó két pénzügyi év során (eltörölve ezzel az előző nyolc év növekedését), a több mint 100 milliárd GBP kiegészítő kormányzati támogatások ellenére.”

„A reáljövedelmek csökkenése, a kamatok emelkedése és a lakásárak zuhanása mind a fogyasztást és a beruházásokat rombolják, és 2022 harmadik negyedévétől több mint egy évig tartó recesszióba billentik a brit gazdaságot, melynek során a csúcstól a mélypontig tartó esés alatt a GDP 2%-kal csökken”.

Hunt úr azonban a parlamentben felszólalva azt mondta, hogy az OBR megerősítette, hogy „terveinknek köszönhetően a recesszió sekélyebb, az infláció pedig mérséklődött”.

Hozzátette továbbá, hogy a munkanélküliség is alacsonyabb, mintegy 70 000 munkahelyet védtek meg a költségvetés során hozott dontéseik eredményeként. „Amint a növekedés visszatér, fokozzuk a konszolidáció ütemét, hogy az adósság csökkenjen. Ez tovább csökkenti a Bank of England-re nehezedő nyomást a kamatemelésre vonatkozóan, mert konzervatívokként nem hagyjuk a következő generációra az adósságainkat.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után