Fiatal gyerekek, köztük 13-15 évesek is eszméletvesztésig piálták és drogozták magukat, úgy találtak rájuk a földön heverve Nagy-Britanniában egy tengerparti településen 1

Egy tengerparti kocsmától három hónapra megvonták az alkohol értékesítésére vonatkozó engedélyét, miután fiatalkorú gyerekeket extrém ittas állapotban találtak a hely mellett fetrengve a járdán.

Fiatal gyerekek, köztük 13-15 évesek is eszméletvesztésig piálták és drogozták magukat, úgy találtak rájuk a földön heverve Nagy-Britanniában egy tengerparti településen 3

A Sonny’s Bart és a Bentley’s szórakozóhelyet jelentették a hatóságoknak, miután verekedések, kiskorúak alkoholfogyasztása és kábítószer-fogyasztása is történt a vendéglátóipari egység területén. A rendőrség óva intette a személyzetet augusztusban, hogy ne rendezzenek kiskorúaknak semmiféle zenés táncos bulit, de egy hónappal később ennek ellenére egy 15. születésnapi bulit tartottak a helyen.

Az észak-walesi rendőrség jelentése szerint egy 13 éves fiatalnak szüksége volt a mentősök segítségére, mert annyira berúgott, hogy „eszméletét vesztette” a buli közepén. Kevin Smith felügyelő elmondta, hogy a buli idején nem voltak jelen a szülők, és a kiskorú gyerekek többen is halálrészegen feküdtek a járdán.

A helyi önkormányzatnak küldött jelentés szerint az is aggodalomra ad okot, hogy a gyerekek kokaint és ketamint fogyasztottak az észak-walesi Towynban található kocsmában. Kiderült, hogy csak John Dunne menedzser és egy másik ott dolgozó alkalmazott dolgozott a buli idején – a gyerekek szülei közül egy sem volt jelen.

A helyiség engedélyének tulaja, Tania Kendrick egy ideig a helyszínen volt, és a CCTV felvételeiből kiderül, hogy tudatában volt a bulinak. Az észak-walesi rendőrség levelet írt a Conwy Councilnak, és kérte, hogy vonják be az engedélyt.

Smith felügyelő ezt nyilatkozta: „Amikor az észak-walesi rendőrség megérkezett, világossá vált, hogy három gyerek túlzottan ittas állapotban van, és valószínűsíthető volt, hogy több gyerek is ivott. Aggodalomra ad okot, hogy a gyerekek kokaint és ketamint is fogyasztottak.”

„A becslések szerint 50-60 gyerek volt jelen, és a helyiségek közelében lévő gyermekek száma miatt további rendőri egységeket kellett a helyszínre küldeni. A három gyermek közül, akiket a mentőszolgálat a helyszínen ellátott, kettőt Ysbyty Glan Clwydbe vittek.”

A bejelentést követően a kocsma szóvivője azt mondta, hogy „teljesen alkoholmentes” buli volt, de a gyerekek becsempészték a piát.

A szórakozóhely által kiadott közleményben ez olvasható: „A bulit kis számú tinédzsernek tartottuk, és mivel ragaszkodtunk hozzá, több felnőtt is jelen volt, a menedzserünkön, a DPS-en (kijelölt helyiségfelügyelőn) és a bár személyzetén kívül. Az elvárásoknak megfelelően a buli teljesen alkoholmentes volt, vagyis a bár nem volt nyitva. Ellentétben sok hasonló zártkörű rendezvényt szervező helyszínnel, még a felnőttek sem fogyaszthattak alkoholos italt.”

„Továbbá, hogy ne vegyenek részt mások, és ne zavarja meg a nagyközönséget, hogy kinyitottunk-e, zárva tartottuk a bejárati ajtónkat, és a hátsó bejáratot nyitottuk ki a zártkörű rendezvény résztvevői számára, amely egy biztonságos jól megvilágított bejárat, CCTV-kamerával.”

„Sajnálatos módon nagyszámú további személy jelent meg a bulin, akik azt állították, hogy ők is meghívást kaptak, és sajnos két ember, akik összesen 20 perce voltak a helyszínen, megpróbált becsempészni egy üveg vodkát, de ezt elkoboztuk néhány másik alkoholos itallal együtt a többi résztvevőtől.”

„Nincs felhatalmazásunk a gyermekek megmotozására, és soha nem is tennénk ilyet. Sajnos a résztvevők közül ketten nagyon hirtelen rosszul lettek. Ennek okait a szóban forgó gyerekeken kívül senki nem tudja. Azonban határozottan kijelenthetjük, hogy nem szolgáltunk fel semmi alkoholos italt a helyen.”

A Conwy Council most három hónapra felfüggesztette az engedélyüket – a hely vezetőjét pedig eltávolították.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után