Csaknem féltonnás, II. világháborús bombát találtak hétfőn egy építkezésen, Bermondsey területén, nem olyan messze a Tower Bridge-től, ami miatt a hidat is lezárták egy időre, és a környék lakóit is evakuálták.

250-KG-World-War-II-German-Bomb-Found-in-Central-London-main

Hétfőn, nem sokkal reggel 10 előtt futott be a bejelentés a londoni rendőrséghez, hogy egy bombának látszó dolgot találtak egy London belvárosában lévő építkezésen. A közelben lévő Tower Bridge-et lezárták, és a környéken közlekedő 1, 42, 78, 188, C10 és RV1 buszjáratokat elterelték.

Az építkezés közvetlen közelében lakókat felszólították, hogy a saját érdekükben hagyják el otthonaikat, így 1,200 embert arra alkalmas helyeken a főváros különböző pontjain szállásoltak el, illetve, aki tudott, ismerősökhöz, rokonokhoz ment éjszakára.

A bomba egyébként közel 500kg és csaknem másfél méter hosszúságú. A szakértők szerint, a korából és a méretéből ítélve, valószínűsíthetően a német Luftwaffe bombázói dobhatták le ezt a bombát a Blitz során 1941. május 11-én.

bomb1

„Megértjük, hogy a környékbeliek számára ez mennyire aggasztó szituáció, de mindent megteszünk, hogy minél hamarabb elhárítsuk a veszélyt.” – nyilatkozta Peter John, a helyi tanács vezetője.

A katonaság speciális, erre szakosodott alakulata reggel 8-kor megkezdte a bomba hatástalanítását, majd ezt követően elszállítják, és egy biztonságos, arra kijelölt helyen felrobbantják. Biztonsági okokból a helyszín 200 méteres körzetét kiürítették, és legkésőbb reggel 6 és 8 közt mindenkinek el kellett hagynia a környéket, aki eddig nem tette volna meg.

bomb3

Amint a bombát elszállítják és a környék újra biztonságossá válik, mindenki visszatérhet lakhelyére.

bermondsey3

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/police-called-in-after-unexploded-bomb-found-near-tower-bridge-bermondsey-10127342.html