A bíróság gyilkosság vádjában nem találta bűnösnek azt a nőt, aki idén anyák napján egy alig hét esztendős kislánynak a szülei szeme láttára vágta el a torkát egy parkban.

Felmentették gyilkosság vádja alól a nőt, aki Angliában a szülei előtt vágta el egy 7 éves torkát 2

A 30 éves Eltiona Skana a gyilkosság vádját nem ismerte el, azonban emberölés vádjában bűnösnek vallotta magát és azzal védekezik, hogy mentális állapota miatt nem volt beszámítható amikor a szörnyű bűncselekmény megtörtént.

A paranoid skizofréniától szenvedő nőt tehát felmentették a gyilkosság vádja alól, miután az ügyészség arra szólította fel az esküdtszéket, hogy vegyék figyelembe hogy a vádlott súlyos mentális egészségi problémákkal küzd.

A kis Emily Jones-t anyák napján ölték meg, amikor épp az édesanyja felé szaladt. Az eset idén Március 22-én történt a Queen’s Parkban, Boltonban. A gyermek az anyjának, Sarah Barnes-nak kiabált, aki a közelben kocogott, miután az apa, Mark Jones elvitte őket a parkba. Ahogy Emily elhaladt Skana mellett – aki éppen egy közeli padon ült – a nő hirtelen felállt, megragadta a kislányt, és a nála levő késsel elvágta a torkát.

Felmentették gyilkosság vádja alól a nőt, aki Angliában a szülei előtt vágta el egy 7 éves torkát 3

A bíróságon elhangzottak szerint Skanaról, aki 2014-ben érkezett családjával Albániából az Egyesült Királyságba, már jó ideje köztudott volt, hogy mentális betegségben szenvedett. 2017-ben Skana leszúrta a saját anyját, és egy másik incidens során megtámadta a nővérét is. Összesen háromszor került pszichiátriai intézményekbe. Letartóztatása után Skanát őrizetbe vették. A támadás napján 14 óra 35 perc körül hívták a sürgősségi szolgálatot, és Emilyt azonnal a Salford Royal Kórházba szállították. Sajnos 15: 16-kor azonban holtnak nyilvánították, miután az orvosok kétségbeesetten próbálták megmenteni az életét, de nem sikerült.

„Emily hétéves volt, egyetlen gyermekünk és életünk fénye. Mindig tele volt örömmel, szeretettel és rengeteget nevetett. Emily-nek olyan imádnivaló kis huncut mosolya volt, és ö maga kívül belül gyönyörű volt. Akkora szíve volt, mint amekkora mosolya.” – mesélték szülei elhunyt gyermekükről.

Felmentették gyilkosság vádja alól a nőt, aki Angliában a szülei előtt vágta el egy 7 éves torkát 4

Amikor a rendőrség letartóztatása után házkutatást tartott a lakásában, találtak egy rakás a betegségére felírt gyógyszert, amiket az elkövető nem szedett, a megtalált mennyiségből ítélve nagyjából már egy hónapja.

A napvilágot látott bizonyítékok fényében az ügyészség ejtette a gyilkosság vádját, ami emberölésre módosul. Az „emberölés” és a „gyilkosság” közötti különbség a gyilkos lelkiállapotától, szándékától, valamint a gyilkosság különböző körülményeitől és attól, hogy az illető mennyire van tisztában a tettei következményével is függ. Michael Brady ügyész a bíróságon azt nyilatkozta, hogy „Ez nem egy könnyelműen meghozott döntés volt, ez egy olyan döntés, amelyet körültekintéssel és az eset érzékenységének figyelembevételével hoztak”.       Forrás

Megosztás