Félelmetes drótkötélpálya nyílt London belvárosában a Temze fölött 1

A merész adrenalin őrültek kipróbálhatták az egyik legizgalmasabb szórakozási lehetőséget a brit fővárosban. Egy rövid időre ugyanis megnyitotta kapuit egy drótkötélpálya, amin keresztülrepülhettünk nagy sebességgel a Temze folyó felett, ráadásul közvetlenül a brit parlament szomszédságában.

temze-drot

A félelmetes utazás 52 méter magasból indult, a drótkötélpálya egyik vége ugyanis a St Thomas’ Hospital kórház épületének tetején volt rögzítve. A pálya hossza nem kevesebb, mint 450 méter volt, és a túloldalon közvetlenül a parlament épületének tövében landolhattunk.

temze-drot-2

A félelmetes és lélegzetelállító élményt az tette még egy fokkal izgalmasabbá, hogy egészen 60 km/h sebességre gyorsulhattunk fel a „repülés” végére. Persze a látvány és a semmiben himbálózás élménye egyszerre már önmagában is elég, és a legtöbb embernek valószínűleg sok is.

temze-drot3

A kötélpályát a londoni tűzoltóság 30 embere rakta össze előző éjjel, azonban az egyedi látványosság csak egy teljes napig üzemelt, ugyanis ez egy jótékonysági esemény keretein belül került megvalósításra. A célja az volt, hogy az Evelina névű londoni gyermekkórház számára gyűjtsenek pénzt. Minden egyes résztvevő, aki átkelhetett, ígéretet tett, hogy legalább £50,000-ot gyűjt a nemes célra. Az esemény egyébként a londoni tűzoltóság 150. évfordulójára összehozott ünnepség egyik része is volt egyben. A gyűjtés igen sikeresnek mondható, ugyanis összesen több, mint £1,000,000 folyt be a kasszába. A pénz egy klinikai kutatóintézet megépítéséhez kell, ahol beteg gyerekeken tudnak majd segíteni.

Nem csak a gyűjtők vettek részt az eseményen, ugyanis egy szerencsés kiválasztott szintén lecsúszhatott a két héttel korábban meghirdetett eseményre jelentkezők közül. Ez alatt az idő alatt, több, mint 5,000 ember regisztrált, hogy lecsúszna, ezért Nikhita Sethi, a szerencsés nyertes, igazán nagy mázlistának mondhatja magát.

Így mesélt a drótkötélpályás csúszásról az egyik személy: „Nagyon izgultam. Összeszűkült a gyomrom, amikor lenéztem az épület tetejéről. Aztán becsatoltak és már nem volt visszaút. Egy feszült öt másodperces visszaszámlálás következett, majd ellöktek és már repültem is a Temze felett. Ahogy elindultam néhány másodperc alatt kicsit felengedtem, és elkezdtem élvezni a hihetetlen kilátást. Azon vettem észre magam, hogy integetek az embereknek, akik néznek. Mire azonban épp kezdtem belejönni, már át is értem a másik oldalra, és a fék jó nagyot rántott rajtam. A tűzoltók összeszedtek és kicsit remegő lábakkal ugyan de újra a földön voltam.”       Forrás: standard  Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után