Fél Anglia ezen a betörőn röhög 1

Egy meglehetősen ügyetlen betörőt pont az a kamera ért tetten és buktatott le, amelyet ki akart iktatni a tervezett bűncselekmény elkövetése előtt, hogy ne derüljön fény a személyazonosságára.

Fél Anglia ezen a betörőn röhög 3

A 35 éves Sam Normant a worcestershire-i Pershore-ból, egy ház előtt rögzíte egy kamera, ahogy épp egyenesen annak lencséjébe bámul. Miután a kapucnija félrecsúszott, felfedve a férfi arcát, Norman egy hosszú rudat próbált volna használni a kamera megsemmisítéséhez vagy elforgatásához, ez a felvételből nem derül ki egyértelműen mert még ezt az egyszerűnek tűnő feladatot is nehezére esik megoldani.

Nem csoda, hogy „hősünk” rövid időn belül szemtől szembe találta magát a ház tulajdonosával. Ekkor, mint az elbeszélésekből kiderült, elnézést kért, és üres kézzel, kerékpárjával elmenekült a helyszínről, de túl messzire nem jutott, ugyanis nem sokkal később a rendőrök azonosítsák, mert felismerték a felvételről.

Fél Anglia ezen a betörőn röhög 4

Norman, a worcesteri koronabíróságon később beismerte, hogy betörést kísérelt meg, valamint további két betörést is rá tudtak bizonyítani. Összesen 18 hetes börtönbüntetést kapott, 18 hónapra felfüggesztve, valamint 12 hetes kijárási tilalmat 21 órától reggel 8.30-ig.

A rendőrség szóvivője a következőket mondta az incidens kapcsán: „Volt némi fennforgás a kertben. Ő [Norman] megpróbált bejutni a házba, ami közben aktiválta az ajtócsengő kamerát, majd ezt követően megpróbálta elfordítani a kamerát. A háztulajdonos erre kijött és kérdőre vonta, ő pedig bocsánatot kért, és elbiciklizett. Nem sikerült meglovasítania semmit az ingatlanból.”

A bíróságon az is elhangzott, hogy Norman másodszor próbált meg elmenekülni, amikor a rendőrség később váratlanul megjelent az otthonában, de a férfi üldözése nem tartott sokáig. Hamar elkapták.

Míg őrizetben volt, a rendőrök megállapították, hogy az egyik korábbi betörésnél is találkozott az ingatlan tulajdonosával (akarata ellenére), és így akkor is üres kézzel kellett távoznia.

Április elején egy másik betörés valóságos komédiává alakult, miután egy férfi sikertelenül próbált meg elmenekülni a rendőrség elől, méghozzá úgy, hogy napelemnek próbálta álcázni magát, miközben Wandsworthban egy háztetőn rejtőzködött.

Fél Anglia ezen a betörőn röhög 5

A gyanúsított a londoni Wandsworth egyik épületének a tetején állt elő eme nem túl fényes ötlettel. A rendőrségi helikopter persze pillanatok alatt megtalálta a férfit, és röviddel ezután el is fogták.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után