Fejest ugrani az ismeretlenbe Angliában? Miért ne?! 1

A kérdéseket a békéscsabai Csákvári Gabriella több mint 7 éve tette fel magának. A válaszok egyértelműek voltak számára: határozott igen mindkettőre. Arra viszont, hogy megbánta-e a döntését, az Irány Külföld youtube csatornáján keresztül válaszolt.

Fejest ugrani az ismeretlenbe Angliában? Miért ne?! 3

Gabi egy igazán belevaló lány, tervek, elképzelések nélkül vágott neki a kalandnak úgy, hogy alig beszélt angolul, munkája nem volt kint, eleve egy véletlennek köszönhette, hogy kijutott.

“Egyik ismerősöm hazalátogatott Angliából és szóba került, hogy mi lenne, ha én is kimennék. Kockázatos volt, mert itthon akkor-22 éves koromban- volt egy biztos állásom egy gyárban. De nem ez volt az életcélom. Megkérdeztem az ismerősömet, hogy beférek-e a kocsijába visszafelé. Befértem” – mesélte el Gabi az Irány Külföldnek.

Persze nem volt egyszerű a helyzete. A videóban mesél arról is, milyen nehézségekbe ütközött, merthogy akadt bőven akadály. ­

Manchesterbe ment először, azt mondja, akkora döbbenetet élt át elsőre, hogy még a boltban sem mert megszólalni, pedig valamennyire beszélt angolul. Nem keseredett el, felvette a kesztyűt a nehézségekkel és megküzdött azért, hogy mostanra magabiztosan tudjon kommunikálni és úgy élje kint az életét, ahogy szeretné.

A most már párjával és kislányukkal élő Gabi dolgozott takarítóként, sőt, még csirkefeldolgozóban is.  A videóban mesél arról is, hányszor mardosta a honvágy, ahogy azt is elárulja, támogatták-e a szülei és mit szóltak a barátok a döntéséhez.

Ha Te is úgy érzed külföldre költözés előtt segített volna, ha mások tapasztalatait meg tudod hallgatni a kiválasztott országról és lenne kedved saját személyes tapasztalataid megosztani másokkal egy beszélgetés keretében, akkor írj a diener.szilvia@aevo.hu email címre.

Megosztás