Kelet-Európai nők alig £4-ért árulják a testüket Angliában 1

Elszomorító információ látott napvilágot a Nagy-Britannia egyik nagyvárosában zajló eseményekről, ugyanis a prostituáltak kiszolgáltatottsága az eddigieknél is borzasztóbb szintre süllyedt. A BBC nemrégiben egy dokumentumfilmet is forgatott a téma kapcsán.

Kelet-Európai nők alig £4-ért árulják a testüket Angliában 3

Mint kiderült, a Liverpoolban dolgozó szex munkások egy jelentős része odáig jutott, hogy kénytelenek £4 körüli összegért (néha még kevesebbért) árulni a testüket.

Liverpool piros lámpás negyedébe ugyanis az elmúlt időszakban rengeteg kelet-európai származású prostituált érkezett, ami az árak drasztikus csökkenését eredményezte.

Liverpool hírhedt arról, hogy nincs hiány a „legősibb mesterséget” űző személyekből, ugyanis az egész szigetországban itt a második legnagyobb a prostituáltak aránya a lakossághoz viszonyítva. Az elmúlt 2-3 évben, a bevándorlók számának drasztikus növekedése ebben az iparágban is számos új „alkalmazottat” eredményezett, aminek következtében igen nagy lett a verseny a prostituáltak közt, és a hírek szerint ez igen sok feszültséget okoz a környéken mostanában.

A BBC Three által leforgatott dokumentumfilmben több interjút is készítettek a környéken dolgozó prostituálttal. Egy Liam nevű férfi, aki a város vörös lámpás negyedében lakik, ezt mondta:

„A lányok egy része alig £4-ért odaadja magát. Hogy őszinte legyek, én csak vigyázok rájuk. Nem vagyok strici, nekem semmi közöm az ő pénzükhöz.”

Liam ex-barátnője, Natalie, az egyik a sok szex munkás közül Liverpoolban és saját bevallása szerint azért ragadt benne a „szakmában”, hogy finanszírozni tudja a kábítószer függőségét.

Kelet-Európai nők alig £4-ért árulják a testüket Angliában 4

„Muszáj volt lejjebb vinnem az árakat, hogy hozzám jöjjenek. Ami nekem mostanra teljesen hétköznapi rutinná vált,az az, hogy reggel felkelek, felöltözök, kisminkelem magam, és minden áldott nap más férfival fekszem le. Az egyetlen alkalom amikor az emberek széttárt karokkal várnak, amikor magukra húznak az ágyban.”

Van, hogy önkéntesek segítenek a prostituáltaknak a hírhedt Sheil Road-on azzal, hogy egy furgonnal leparkolnak a környéken, hogy „menedéket” és meleg italt biztosítsanak számukra. Az elbeszélések alapján a lányok még a 80-90 éves korosztálynál is bepróbálkoznak. Sok a környéken lakó ember pedig kénytelen taxival közlekedni még kisebb távolságokra is, ha nem akar az óvszerekkel teledobált utcán keresztül sétálni.

Kelet-Európai nők alig £4-ért árulják a testüket Angliában 5

„Ha heroin függő vagy, akkor a védekezés nélküli szexet is bevállalod gondolkodás nélkül £10-ért.” – mesélte egy másik lány, aki a város vörös lámpás negyedében dolgozik.

„Az egész csak azért történik, mert megy az állandó harc az ügyfelekért, azért meglegyen a pénz a napi kábítószer adagjukra.” – magyarázta Jack, aki Natalieval lakik. A férfi azt is elmondta az interjú során, hogy Kelete-Európa számos országából vannak itt lányok, de szerbek és a horvátok azok, akik „megfojtják a piacot” az elképesztően alacsony áraikkal.       Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra     Forrás 

Megosztás