Ezrek vonultak utcára Londonban és parlamenti választásokat követelnek 1

Ezrek vonultak ki London utcáira, hogy általános választásokat követeljenek méghozzá azonnal, valamint a megélhetési költségek válságával küszködő hétköznapi emberek nagyobb támogatását.

Ezrek vonultak utcára Londonban és parlamenti választásokat követelnek 3

A „Nagy-Britannia megtört” nevet viselő felvonulást a parlament előtt a szakszervezetek és különböző közösségi szervezetek vezették, és beszédet mondtak többek között Mick Lynch és Jeremy Corbyn is. Hozzájuk csatlakoztak az Extinction Rebellion zászlóit hordozó klímaváltozás ellen tüntetők is.

A Népgyűlés kampánycsoportjának szervezői azt mondták, hogy „le akarják zárni Londont”, hogy rákényszerítsék a minisztereket, hogy meghallgassák a nép akaratát és kiharcoljanak egy országos új parlamenti választást, igazságosabb fizetéseket vezessenek be, a megélhetési költségeket támogassák további intézkedésekkel és még sok minden mást.

„A kormány mély válságban van, és hónapokon belül a harmadik miniszterelnök személyéről megint a szűk elit döntött… Szeretnénk, ha munkásosztálybeli emberek csatlakoznának hozzánk ezen a napon, hogy megmutassuk, milyen dühösek és elszántak vagyunk, és küzdjünk a megszorítások új hulláma ellen, amelyet a kormány ránk akar kényszeríteni” – mondta Ramona McCartney, a People’s Assembly országos szervezője.

Ezrek vonultak utcára Londonban és parlamenti választásokat követelnek 4

Eközben több mint 465 ezren írták alá mostanra azt a petíciót, amelyet a The Independent az Election Now kampány keretein belül indított, és amelyben azt állítják, hogy itt az ideje, hogy a választók döntsék el, ki irányítsa az országot.

Mr. Corbyn a megszorításokhoz való visszatéréstől óva intve a Trafalgar Square-i tömegnek azt mondta: „Új miniszterelnökünk és új pénzügyminiszterünk lett. Nem fűzök nagy reményeket ehhez a költségvetéshez.”

Ezrek vonultak utcára Londonban és parlamenti választásokat követelnek 5

Mrs. Pidcock pedig kijelentette, hogy „ez a tory kormány most teljesen elszámoltathatatlan, de a felháborodás itt már nem elég”. Majd Hozzátette: „mozgalomként össze kell fognunk, hogy szerveződjünk az utcákon és közösségeinkben, és meg kell mutatnunk, hogy a hangunk nem fog elhallgatni, és alapvető változásokat akarunk országunk irányításában.

Ezrek vonultak utcára Londonban és parlamenti választásokat követelnek 6

Egy anya, aki hétéves ikerfiait hozta el a tüntetésre, azt mondta, hogy vezetőváltást szeretne, hogy jobb életkörülményei lehessenek végre.

A 34 éves Michelle Uden, aki epilepsziás férjét ápolja a délkelet-londoni New Elthamben lévő otthonukban, a Trafalgar Square-en így nyilatkozott az egyik hírügynökségnek: „Elég volt. Ami sok az sok. Ha nem állunk fel és nem harcolunk, akkor csak ülünk a földön és sírdogálunk.”

Ezrek vonultak utcára Londonban és parlamenti választásokat követelnek 7

„Meg akarunk szabadulni Rishi Sunaktól, több finanszírozást akarunk az NHS-nek, és azt akarjuk, hogy ne privatizálják. Azt akarjuk, hogy a toryk tűnjenek végre el – ez az egyetlen módja annak, hogy változást érjünk el.”

A The Independent ezen a héten végzett közvélemény-kutatása szerint a választópolgárok csaknem kétharmada (61 százaléka) előrehozott választást szeretne.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után