Hivatalos! Új országos munkaszüneti napot jelentettek be Nagy-Britanniában 1

Lehet örülni, és emelni a poharainkat, ugyanis új Bank Holiday, vagyis munkaszüneti nap került bejelentésre a szigetországban. A brit kormány az újabb szabadnapot a király megkoronázása alkalmából hirdette ki.

Hivatalos! Új országos munkaszüneti napot jelentettek be Nagy-Britanniában 3

Rishi Sunak, brit miniszterelnök kijelentette, hogy – akárcsak Erzsébet királynő 1953-as megkoronázása alkalmával – az ünnepnap alkalmat teremt a családok és közösségek számára, hogy együtt ünnepeljenek. A bejelentés azt követi, hogy a kormány képviselői felszólították a kormányt, hogy a május eleji munkaszüneti napot helyezzék át május 1-jéről a koronázási hétvégére, vagy hirdessenek meg egy extra szabadnapot.

Mr. Sunak azt mondta: „Az új uralkodó megkoronázása nyilvánvalóan egyedülálló pillanat hazánk számára. Ennek a történelmi eseménynek az elismeréseként örömmel jelentem be, hogy a következő évben az Egyesült Királyság egészére vonatkozólag egy extra munkaszüneti napot hirdetek ki.”

A Downing Street szombat este megerősítette, hogy az egész Egyesült Királyságra kiterjedő ünnepnap május 8-ára, hétfőre esik majd. Ez két nappal Charles koronázása után lesz a westminsteri apátságban, május 6-án, szombaton.

“Várom, hogy az emberek összegyűljenek, hogy együtt ünnepeljék és tisztelegjenek III. Károly király előtt azzal, hogy részt vesznek a tiszteletére rendezett helyi és országos rendezvényeken országszerte.” – tette hozzá a miniszterelnök.

A „lesz-e vajon munkaszüneti nap?” kérdést széles körben sokan feltették, miután nyilvánosságra hozták a király megkoronázásának dátumát. Károlyt hivatalosan felesége, Camilla, a Queen Consort oldalán koronázzák majd meg a Westminster Abbeyben. Május 6-án van mindazonáltal Harry és Meghan fia, Archie születésnapja is – aki ezen a napon lesz négy éves. Nem tudni azonban, hogy Sussex hercege és hercegnője erre az alkalomra visszarepül-e majd Amerikából.

A Lancaster Hercegség kancellárja, Oliver Dowden kijelentette, hogy a jövő évi bank holiday lehetővé teszi a családok és közösségek számára, hogy „összejöjjenek”. Nicola Sturgeon, Skócia első minisztere is kommentálta a bejelentést.

Az SNP vezetője azt mondta: „A koronázás történelmi pillanat lesz Skócia számára is, és a skót kormány a lehető legtöbb ember számára szeretné biztosítani, hogy csatlakozhassanak az ünnepséghez. Skócia a legjobbakat kívánja őfelségének, III. Károly királynak és a hitvesének.”

A lényeg tehát, hogy lesz egy extra Bank Holiday, mindenki bevésheti a naptárába!    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után