Ezek a hiányszakmák, amelyekkel a legtöbb pénzt tudod keresni az Egyesült Királyságban 2024-ben 1

Az Egyesült Királyság munkaerőpiaca folyamatosan változik, és 2024-ben is számos ágazatban tapasztalható jelentős munkaerőhiány. Ezekben a hiányszakmákban nem csak munkalehetőségek, hanem kiemelkedően magas fizetések is várják a jelentkezőket. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a szakmákat, amelyekben a legnagyobb kereslet mutatkozik, és ahol a legmagasabb bérekre lehet számítani 2024-ben.

Ezek a hiányszakmák, amelyekkel a legtöbb pénzt tudod keresni az Egyesült Királyságban 2024-ben 3

1. Egészségügyi szakemberek

Orvosok és sebészek

Az egészségügyi szektorban folyamatos a szakemberhiány, különösen az orvosok és sebészek körében. A brit egészségügyi rendszer (NHS) jelentős bónuszokat és magas alapfizetéseket kínál az újonnan csatlakozóknak. Egy tapasztalt orvos vagy sebész éves jövedelme gyakran eléri vagy meghaladja a 100 000 fontot.

Ápolók és szakorvosi asszisztensek

Az ápolók és szakorvosi asszisztensek iránti kereslet szintén magas, különösen a speciális területeken, mint az intenzív osztály, az onkológia vagy a gyermekgyógyászat. Az ápolók éves átlagfizetése 30 000 és 50 000 font között mozog, de a bónuszok és a túlórák révén ez az összeg még tovább növekedhet.

2. Információs technológiai szakemberek

Kiberbiztonsági szakértők

A kiberbiztonság egyre fontosabb szerepet játszik a vállalatok életében, és ennek megfelelően magas kereslet mutatkozik a kiberbiztonsági szakértők iránt. Egy tapasztalt kiberbiztonsági szakértő éves fizetése 70 000 és 100 000 font között mozoghat, a bónuszok és egyéb juttatások nélkül.

Adatmérnökök és adatkutatók

Az adatmérnökök és adatkutatók, akik képesek nagy mennyiségű adatot elemezni és értékes információkat nyerni belőlük, szintén nagyon keresettek. Az adatkutatók éves fizetése 60 000 és 90 000 font között mozog, de a nagyobb tapasztalttal rendelkező szakemberek ennél magasabb béreket is elérhetnek.

3. Építőipari és mérnök szakemberek

Építőmérnökök

Az infrastruktúra fejlesztési projektek és az építőipar folyamatos növekedése miatt az építőmérnökök iránti kereslet is magas. Az építőmérnökök éves átlagfizetése 50 000 és 80 000 font között mozog, de a nagyobb projektek esetében ez az összeg jóval magasabb is lehet.

Villamosmérnökök

A villamosmérnökökre, különösen az új technológiák bevezetésével és az elektromos járművek terjedésével, szintén nagy igény mutatkozik. A tapasztalt villamosmérnökök éves fizetése 60 000 és 90 000 font között mozoghat, attól függően, hogy milyen iparágban dolgoznak és milyen szaktudással rendelkeznek.

4. Pénzügyi szakemberek

Pénzügyi elemzők és tanácsadók

A pénzügyi elemzők és tanácsadók szerepe egyre fontosabbá válik, különösen a gazdasági bizonytalanságok idején. A tapasztalt pénzügyi elemzők éves fizetése 70 000 és 100 000 font között mozog, de a nagyobb pénzügyi intézményeknél dolgozó szakemberek akár ennél többet is megkereshetnek.

Adótanácsadók

Az adótanácsadók iránti kereslet szintén magas, különösen a vállalati szektorban. Az adótanácsadók éves fizetése 50 000 és 80 000 font között mozoghat, de a nagyobb cégeknél és tapasztalattal rendelkező szakemberek ennél magasabb fizetéseket is elérhetnek.

5. Oktatási szakemberek

Középiskolai tanárok

A középiskolai tanárok körében, különösen a matematikát, természettudományokat és idegen nyelveket oktatók iránti kereslet magas. Az éves fizetésük 30 000 és 50 000 font között mozog, de a tapasztalt és szaktudással rendelkező tanárok ennél magasabb béreket is kaphatnak.

Felsőoktatásban dolgozó oktatók és kutatók

A felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói szintén keresettek, különösen a STEM (tudomány, technológia, mérnöki tudományok, matematika) területeken. Az egyetemi oktatók és kutatók éves fizetése durván 40 000 és 80 000 font között mozog, de a professzori pozíciókban lévők ennél magasabb béreket is elérhetnek.

6. Szakmunkások

Vízvezeték-szerelők és villanyszerelők

A szakmunkások, pl. a vízvezeték-szerelők és villanyszerelők iránti kereslet is magas, különösen a nagyobb városokban. Az éves fizetésük 30 000 és 50 000 font között mozog, de a tapasztalt és jól képzett szakemberek ennél jóval többet is kaphatnak.

Ácsok és építőipari munkások

Az ácsok és építőipari munkások, akik speciális szaktudással rendelkeznek, szintén magas fizetéseket érhetnek el. Az éves fizetésük kb. 30 000 és 50 000 font között mozog, de a nagyobb projektekben részt vevő szakemberek ennél többet is kereshetnek.

7. Logisztikai és szállítmányozási szakemberek

Logisztikai menedzserek

A logisztikai menedzserek, akik képesek hatékonyan irányítani a szállítmányozási és ellátási láncokat, szintén keresettek. Az éves fizetésük 40 000 és 70 000 font között mozoghat, de a nagyobb cégeknél dolgozó szakemberek ennél magasabb béreket is elérhetnek.

Tehergépkocsi-vezetők

A tehergépkocsi-vezetők iránti kereslet jelenleg szintén magas, különösen az online kereskedelem növekedésével. Az éves fizetésük 30 000 és 50 000 font között mozoghat, de a hosszabb távokat és speciális szállítmányokat is vállaló vezetők ennél magasabb összeget is megkereshetnek.

Összegzés

2024-ben számos hiányszakma kínál kiváló munkalehetőségeket és magas fizetéseket az Egyesült Királyságban. Az egészségügyi, informatikai, építőipari, pénzügyi, oktatási, szakmunkás és logisztikai szektorokban dolgozók különösen jó esélyekkel indulnak a munkaerőpiacon. Ha ezek közül a területek közül választasz, nem csak stabil munkalehetőségeket, hanem kiemelkedően magas fizetéseket is élvezhetsz.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után